terhesség tűsarok cipő állapotos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan állapotos híresség parádézik tűsarkakban nap mint nap, nem törődve azzal, milyen veszélynek teszik ki ezzel magukat és születendő gyermeküket, illetve a példával, amit a többi várandós kismamának mutatnak.

Az amerikai valóságshow-sztár, későbbi divatstylist, Rachel Zoe még terhessége utolsó harmadában sem tudott lemondani hatalmas sarkú topánjairól - ennek kapcsán merült fel bennünk a kérdés: hordjon-e egy kismama tűsarkú csodatopánokat?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rachel Zoe terhesen, tűsarkúban

A Lábspecialisták Szövetkezete nemrég közétett egy nyilatkozatot, melyben figyelmeztették a kismamákat a magas sarkak veszélyeire - hiszen ez nekik és a babának is komoly problémákat jelenthet. "A magas sarkak módosítják a testtartást, lerövidítik a vádli izmait, így a háton és a térdeken megnő a teher" - vallotta Lorraine Jones elismert lábspecialista a BBC műsorában. "A terhesség ideje alatt ezeken a helyeken az ízületek egyébként is extra terhelésnek vannak kitéve, így a magas sarkak komoly láb- és gerincproblémákhoz vezetnek majd" - tette hozzá Lorainne.

Ezen kívül azért sem ajánlottak a magas sarkak, mert ezt viselve sokkal könnyebben eleshet egy állapotos nő, mivel a baba megváltoztatja a test központját és hat a gravitációra is, így például a 25. hétben magas sarkakon tipegni még a tűsarokban születetteknek is nagy kihívás. Mariah Carey, Alicia Keys és Lilly Allen lába is tönkrement már a terhesség alatti cipőmánia miatt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Alicia Keys, Mariah Carey és Lilly Allen

Nem azt mondjuk, hogy aki babát vár, az kilenc hónapig csak lapos papucsban vagy edzőcipőben közlekedjen. Ma már széles a kínálat a törpesarkú topánokból, idén pedig ismét virágkorát éli majd a telitalp - legyen akár lapos, akár magas. Terhesség alatt helyezd előtérbe azt, hogy mi a jó és a kényelmes - ettől még lehetsz csinos is, és a kicsit is óvod a felesleges veszélyektől!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Már megint meztelenkedik az énekesnőhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110209-lady-gaga-megint-meztelenul-pozol.htmlA divatvilág spermalázban ég! - fotóhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110203-sperma-alaku-taskat-tervezett-helmut-lang.htmlEz lesz 2011 legdivatosabb cipője - fotó!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110202-2011-trendje-a-flatform-cipo.htmlÓriási változás a divatvilágban: Lejárt a piszkafák ideje!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110201-2011ben-egeszseges-modellek-lesznek-a-kifutokon.htmlTavaszváró újdonságok februárrahttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110131-tavaszvaro-ujdonsagok-februarra.htmlPiacra dobták a világ legnagyobb melltartóját!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110125-lkosaras-melltarto-kerult-a-piacra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.