A legbrutálisabb szépségtrükkök, melyekről valaha hallottál

bőrgyógyász szépségtrükk szépségápolás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bekennéd a saját vizeleteddel az arcodat, ha azt mondanánk, hogy nagyszerű a pattanások ellen? Elhiszed, hogy a chiliszósztól lesz hosszú hajkoronád? Most megtudhatod! 

Thinkstock
Thinkstock

Mi, nők hajlamosak vagyunk mindent kipróbálni a szépség érdekében. Ha olvasunk valamiféle új eljárásról, ha a barátnőnk ajánl valami meglepőt, ha felkelti a figyelmünket egy reklám, vagy ha nagymamánk javasol egy százéves praktikát - mi nyitottak vagyunk. Most lerántjuk a leplet néhány ismert és kevésbé ismert "természetes" eljárásról.

Ha száraz a hajad

Sokan alkalmazzák a majonézes házipraktikát - a rántott hal helyett a töredezett hajvégekre kenik a majonézet. A szakértő szerint azonban ez az étel inkább csak roncsolja a hajat. Bár a benne lévő zsírok és olajak ápolják a hajvégeket, de a majonézes kezelés akkor sem a legjobb. Jobban járunk, ha olyan mélykondicionáló maszkot kenünk a nedves hajra, melyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.

Ha száraz a bőröd

Állítólag a babáknál is használt popsiápoló krém a legjobb az érdes könyökökre és az igénybevett lábakra. A bőrgyógyászok szerint a popsiápoló krémek gyulladáscsökkentő és hidratáló anyagokat tartalmaznak - ezek elősegítik a fáradt és töredezett bőr megújulását.

Hogyan legyek jó nő? - Élesztős, mézes arcmaszk

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OjmtkT5RV2EW9tG9


A rakoncátlan tincsek ellen


A mosáshoz használt színfogó kendőcskék másra is jók! Hordj mindig néhányat magaddal, ugyanis jó szolgálatot tesz az elektromos, repkedő hajszálak ellen. Vészhelyzetben nagyon jók, de sajnos nem marad meg sokáig a hatásuk.

Thinkstock
Thinkstock



Leégés ellen

Ha leégtél a napon, akkor állítólag sokat segít, ha forró, fekete teás fürdőt veszel. Így csökkentheted a nap okozta szúró fájdalmat és a duzzanatokat. Bőrgyógyászok szerint ez a taktika - a fekete teában található csersavnak köszönhetően - tényleg enyhíti az égés tüneteit, és serkenti a mielőbbi gyógyulást.

A természetes haj érdekében

Ha szeretnél világosabb hajszínt, de nem akarod átfestetni, facsarj citromot a hajadra, és ülj ki a napra fél órára. A citromban található savak felgyorsítják az UV-sugarak hatását, és láthatóan világosítják a tincseket.

Pattanások ellen

Sokan úgy tudják, a vizelet segít eltüntetni a kellemetlen pattanásokat. Ez azonban egyáltalán nem igaz: a vizeletben nem található semmiféle gyulladáscsökkentő vagy baktériumölő anyag, így az egyetlen hely, ahova a vizetel való, az a vécé.

Thinkstock
Thinkstock

Ha serkentenéd a hajad növekedését

Nem egyszer hallottuk már, hogy a csípős szósz - a hajtövekre kenve - segíti a haj növekedését. Ezt a taktikát évszázadok óta ismerik - a fejbőrbe masszírozva a csípős anyag serkenti a vérkeringést. Ennek ellenére a legtöbb fodrász egyáltalán nem javasolja ezt az eljárást - szerintük a chiliszósz ételbe és nem hajra való.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.