A 10 legjobb jumpsuit - Így viseld a kezeslábast idén!

fashion week overáll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány szezonnal ezelőtt azt hittük, az egész csak múló szeszély. Miért is gondolják a tervezők, hogy szeretnénk Charlie angyalaihoz vagy Elvis Presley-hez hasonló szerelésben nyomulni? Egyáltalán kinek áll jól a kezeslábas?

Azóta persze túl vagyunk legalább két nyáron, és a jumpsuit, illetve rövid változata, a romper csak nem akar kikopni a divatból. A széles anyag-, minta- és fazonfelhozatal miatt pedig már az is feltétel nélkül rajong érte, aki eddig hadilábon állt vele. Idén nyáron minden eddiginél nőiesebb és szexisebb darabokra bukkantunk. Megmutatjuk a 10 kedvencünket a tavaszi-nyári kifutókról, és megkerestünk néhány hasonló, elérhetőbb darabot is.

Idén van esélyünk válogatni az anyagok, a minták, a színek és a fazonok terén is, hiszen overallok tekintetében nem spóroltak a felhozatallal. Nagy kedvencünk a D&G kifutóján látott romantikus mintájú, bő szárú darab, amelyhez jól illik az idilli piknikeket idéző konyharuha mintás táska és kockás fejkendő. Hogy ne tűnjünk úgy, mint valami lakberendezési magazin egyik oldala, viseljünk magas talpú, nőies cipőt, és ne feledkezzünk meg az övről sem!

kifutós képek: http://nymag.com/fashion
kifutós képek: http://nymag.com/fashion

Az apró, semleges mintájú és színű darabokban az a jó, hogy jól kihasználhatók. Egy bőrsaruval viselve, egy kevés ékszerrel feldobva akár munkába is mehetünk benne. Egy magas sarkú vagy magas talpú cipővel, blézerrel és egy drámai nyaklánccal elegáns, esti viseletként is hordhatjuk.
A szezon élénk trendszíneit se felejtsük el! Nagy kedvencünk a USE Unused korallszínű darabja, amelynek színe és szabása az egész szettet elviszi a hátán. Egy karcsú öv és egy nude körömcipővel tökéletes lehet a megjelenés. Ugyanez a szín rövid fazonban is ütős, de az aprócska nadrágban végződő romperek csakis bizonyos combkerület alatt mutatnak jól.

Aki hosszabb távra tervez, és nem idegenkedik a feketétől, annak mindenképp ezt ajánljuk. Egy egyszerű szabású, sötét színű darab a megfelelő kiegészítőkkel minden helyzetben adu ász lehet.

Nemcsak pántos vagy pánt nélküli, hanem félvállas megoldásokban is gondolkozhatunk, amely szerintünk az egyik legszexibb megoldás.
A rövid szárú, világos színű, virágos darabok könnyen beillenének pizsamának is. A megfelelő kiegészítőkkel viszont csinos, nőies lesz az összhatás. Bújjunk magas sarkú cipőbe és viseljünk hozzá hosszított, karcsúsított lenvászon blézert.
A hűvösebb augusztusi estéken a könnyű nyári kabát helyett választhatunk akár melegebb kardigánt, amelyet bohém sapkával és könnyű nyári csizmával is viselhetünk, ha nem szeretnénk bakancsot húzni.

kifutós képek: http://nymag.com/fashion
kifutós képek: http://nymag.com/fashion

A virágos és az állatmintás anyagok mellett az elvont, pszichedelikus, vagy a népi viseletek ihlette minták is kedveltek, ahogy az Etro egyik modelljén is láttuk.
A szezon legnőiesebb változatai a különleges, nemes anyagokat - selymet, szatént - idéző, fényes felületű jumpsuitok. Ezeket főleg elegáns megjelenést követelő eseményeken alkalmi ruhaként is viselhetjük koktélruha helyett.

kifutós képek: http://nymag.com/fashion
kifutós képek: http://nymag.com/fashion


Egy kis overalltörténelem

Elsőként a Lee farmergyár (a H.D. Lee Mercantile Company) dobott piacra kezeslábasokat 1913-ban a munkások számára. Az I. világháborúban szinte valamennyi szerelő, munkás vagy farmer hasonló darabokat viselt. Mivel az egészséges férfiak a fronton voltak, a nők látták el ezeket a feladatokat, így számukra sem volt idegen ez a darab. Már csak azért sem, mert korábban a fürdőzéshez viseltek hasonló egyberuhákat, amelyeket vízparti pizsamának neveztek. Az 1930-as években a jumpsuit először debütált a filmvásznon is. Marlene Dietrich szívesen viselt férfias darabokat, mégsem ő, hanem a törékeny Ginger Roberts vette fel a különleges, fekete "overallt" a Stage Door című filmben. A II. világháborúban már olyan tervezőóriások szálltak be az overall tervezésébe, mint Chanel kortársa, Elsa Schiaparelli, aki a funkcionalitás mellett a stílusosságot sem hagyta figyelmen kívül: egyszerű, testet követő, derékban szűkített, kapucnis darabokat készített. Az 1960-as években André Courréges tervezett futurisztikus hatású kezeslábasokat. Az 1970-es években Yves Saint Laurent volt az, aki az addig hétköznapi overallt mindenki számára koktélparti-kompatibilissé tette. A ruhadarab népszerűségéhez nagyban hozzájárultak a Charlie angyalai sorozat hősnői illetve az ABBA együttes énekesnői.




Így viseld a nyár legtrendibb nadrágját!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110613-igy-viseld-a-nyar-legtrendibb-nadragjat.htmlLakatos Márk átalakít: Így lett bájos kislányból vérbeli démon VV Zsófihttp://www.life.hu/legytrendi/20110621-lakatos-mark-atalakit-11-zsofika.htmlFesztiválszettek - Legyen egy sztár a stylistod!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110613-fesztivalszettek-legyen-egy-sztar-a-stylistod.htmlSzupertrendi göncök féláron - Indul a nagy nyári vásárlásmánia!http://www.life.hu/legytrendi/20110620-takacs-nora-learazasok-vasarlas-akciok.htmlÍgy már nem szexi! Túl bő ruhába bújt a karcsú szupermodellhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110617-heti-stilusmustra-jennifer-lopez-hatalmasat-bakizott.htmlFélmeztelenül vásároltak Berlinbenhttp://www.life.hu/legytrendi/20110617-felmeztelenul-vasaroltak-berlinben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.