Kósza szőrszál, narancsbőr - csak a pasi meg ne tudja!

Forrás: Thinkstock -
kozmetika szemöldökszedés gyantázás praktika szépségápolás szexuális élet pedikűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevés nő vetemedik arra, hogy a kedvese előtt tegyen fel iszappakolást vagy nyomkodja vörösre az arcát. Apró szépségtrükkjeinket szeretjük megtartani magunknak, és arra törekszünk, hogy a férfiak már csak a tökéletes végeredményt lássák. Vajon ennek mi az oka?

Szőrtelenítjük a lábfejünket, gyantáztatjuk a bajszunkat, és egyéb apró trükkökhöz folyamodunk, persze úgy, hogy a férfiak ne szerezzenek róla tudomást. A gondolattól, hogy a párunk megtudja, mi zajlik a fürdőszobában, a legtöbbünket kiveri a víz. Egy nemrégiben 2000 hölgy bevonásával végzett közvéleménykutatás során kiderült, hogy egy átlagos nő körülbelül nyolc szépségápolással kapcsolatos dolgot titkol el a párja elől nap mint nap.

Forrás: Thinkstock

Persze mindenkinél más a határ. Míg valaki simán pedikűrözik a kedvese előtt, addig van, aki még a szemöldökét sem hajlandó kiszedni a párja jelenlétében. Lássuk, melyek azok a tevékenységek, melyeket a nők igyekeznek nem férfiak előtt elvégezni.

1. Szedjük a szőrt a lábujjainkról
2. Szőrtelenítjük az arcunkat
3. Furcsa szőrszálakat távolítunk el a testünkről
4. Szedetjük a bajszunkat
5. Eltávolítjuk a talpunkról a bőrkeményedést
6. Alakformáló fehérneműt viselünk
7. Szedjük a szemöldökünket
8. Gyantáztatjuk a bikinivonalat
9. Szedjük a szőrt az orrunkból is
10. Napi arctisztítás, krémezés
11. Pedikűrözünk
12. Fehérítjük a fogainkat
13. Ránctalanító krémeket használunk
14. Fogkrémet teszünk a pattanásokra
15. Arcpakolással szépülünk
16. Gyantáztatjuk a lábat és az alkart
17. Push-up melltartót viselünk
18. Radírozzuk a testünket
19. Festetjük a szempillánkat
20. Narancsbőr elleni krémet használunk

Janka, 35, üzletvezető:

"Fazont nem szívesen gyantáztatnék a pasim előtt, bár tudom, hogy tetszene neki, hiszen ha a lábamat szőrtelenítem, azt is szexisnek tartja!"

Iza, 37, marketinges:

"A szőrmentesítési akció nálam teljesen magánügy. Nem gyantázok, sőt, nem is borotválok előtte. Az arcpakolással semmi bajom, abban néha még segít is, sőt, még a hajfestésben is, ha kérem..."

Vica, 21, egyetemista:

"Borotvát semmiképp nem használnék a barátom előtt, de ugyanígy vagyok az arc- és hajpakolásokkal is. Nem akarom megijeszteni... A krémezést, sminkelést, körömreszelést simán megcsinálom előtte is. De a sarokreszelés! Na, azt soha nem végezném akkor, ha ő is ott van!"

Julcsi, 27, edző:

"Mivel máskor nem tudtam megoldani, nemrég a párom előtt tettem fel az arcpakolást. Először sandán nézett rám, de azt mondta, nem zavarja a dolog. Én döntöttem el, hogy többé ilyen nem lesz - ő lássa csak a tökéletes végeredményt!"

Anna, 31, jogász:

"Én soha nem szőrtelenítenék a pasim előtt, maradjon csak a fürdőszoba és az én titkom az egész procedúra, a szemöldökszedéstől kezdve a bikinivonalig. A sarokreszelés határeset, előtte még nem csináltam. Az összes többit bevállalom akkor is, amikor ott van, egy kis krém itt-ott csak ne kergessen ki senkit a világból. Az orrszőrszedegetését én sem szívesen nézegetném, de a krémezéssel, borotválkozással semmi bajom. A körömvágástól viszont kiver a víz."

Gazdag Enikő, párkapcsolati tanácsadó:

"A határok mindenkinél máshol vannak, de nagyon fontos, hogy ezek meglegyenek. Van, aki elvonul, amikor könyvet olvas, más a szépítkezést végzi zárt ajtók mögött. A lényeg az, hogy legyen meg az egyéni, privát szféránk, legyen olyan tevékenység, amit egyedül végzünk. Hogy ez a szemöldökszedés vagy a gyantázás, azt döntse el mindenki maga. Ha azonban ezek a határok eltűnnek, komoly gondok lehetnek a párkapcsolatban. A nagyon egymásba gabalyodott pároknál az intim szféra megszűnése a szexuális életre káros hatással van. A szexhez távolság kell - ezt nem árt szem előtt tartani." 

Nedves, kócos, bubi - Frizuratrendek 2014-ben http://www.life.hu/szepulj/haj/20140108--frizuratrendek-2014-ben-ezek-lesznek-a-legdivatosabb-fazonok-es-szinek.html Frizurák, amik meghódították a világot http://www.life.hu/szepulj/20140102-ime-a-leghiresebb-frizurak-audrey-hepburn-elvis-presley-bob-marley-jennifer-aniston.html Szuper iszapos arcmaszk az új évre http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131230-hogyan-legyek-jo-no-iszapos-arcmaszk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.