Stílus2015 stílusváltás Rita Ora
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Seperc alatt nemcsak világhírű énekesnő lett Rita Orából, de a divatvilág is a lábai előtt hever. Tudj meg minél többet napjaink egyik legmenőbb, mindössze 24 éves ikonjáról!

1. Bár angol énekesnőként tartják számon, nem Angliában született. Rita eredeti neve Rita Sahatçiu Ora, és Rita Hayworth után kapta a nevét. Koszovóban látta meg a napvilágot, koszovói-albán szülők gyermekeként. 1 éves volt, amikor Angliába költöztek, és a menő Portobello Road-on éltek.

/1504/Rita_2015420164228

2. Rita a híres Sylvia Young Theatre School-ban tanult Marylebone-ban, Londonban. Saját bevallása szerint nem tartozott az engedelmes diákok közé, sosem kedvelte, ha meg akarták szabni, mit tehet és mit nem. Az iskola diákja volt még többek között Amy Winehouse és Nicholas Hoult is.

3. 16 évesen indulni akart az Eurovíziós Dalfesztiválon, és szerepelt is a válogatókon. Az énekesnő a Your Country Needs You! című dalt adta elő Andrew Lloyd Webber előtt, majd Oleta Adams' Get Here If You Can című dalát énekelte, ám ekkor történhetett valami, mert Rita azt sem várta meg, mit mond az egyébként lenyűgözött zsűri az előadásáról. Pedig Ritát akarták indítani az Egyesült Királyság képviseletében, ám ő visszalépett. Később azt nyilatkozta, örül, hogy kimaradt az életéből ez a verseny, egyszerűen túl sok lett volna neki.

4. Bár az elmúlt 2-3 évben lett világszerte ismert, Rita 2007-ben már Craig Daviddel dolgozott együtt Craig 2007-es, Awkward című lemezén, egy évvel később pedig a Where's Your Love? című albumon.

5. 2009-ben már azzal a JayZ-vel írt alá szerződést, aki felfuttatta többek között Rihannát is. Állítólag a megbeszélésük után 48 órával már Ritával megkötötték a szerződést. Az első közös project azonban nem egy lemez volt: Rita szerepelt a Roc Nation + Skullcandy fejhallgatók reklámjában.

Forrás: Instagram/ritaora

6. Míg mások örülnek, ha hosszú évek után világsztárokkal duettezhetnek, Rita első saját albumán már számtalan hírességgel dolgozott együtt: will.i.am, Drake, Chase The-Dream, Ester Dean, Stargate és Kanye West is közreműködött az Ora című lemezen.

7. Imádja Beyoncét, többször nevezte már mentorának az énekesnőt. Mellette Gwen Stefani, Aaliyah, India Arie, Christina Aguilera, Madonna, Tina Turner, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Etta James, Celine Dion, Bruce Springsteen, David Bowie, és Sade szerepelnek Rita kedvenceinek a listáján. Rihannával azonban nincsenek túl jóban: a világsztár először azt nehezményezte, hogy Rita az ő stílusát másolja mindenben, a dalok, amelyeket eredetileg neki szántak, Ritánál landolnak, és állítólag Rita ellopta Riri egyik filmszerepét is. Cicaharc...

8. Ritára fénysebességgel felfigyeltek a világmárkák is: Ő volt többet között a Superga, a DKNY, Rimmel, az Adidas, Roberto Cavalli, és Madonna Madonna Material Girl kollekciójának az arca.

Forrás: Models.com/Adidas

9. Rita színészi babérokra tör: 2013-ban játszott a 90210-ben, a Halálos Iramban 6. részében, idén pedig őt láthattuk A szürke 50 árnyalatában Christian Grey testvéreként.

10. Számos világsztárral hozta össze a sors: járt Rob Kardashiannal, ám ezt meg is bánta: Kim Kardashian testvére ugyanis azt terjeszette Ritáról a szakításuk után, hogy a művésznő legalább 20 férfivel megcsalta őt, és azt is, hogy állítólag Rita Rob gyermekét várta. Az éneksnő, még mielőtt bármelyikőjük is híres lett volna, járt Bruno Marssal is, ám ők a szakítás óta is jó barátok a mai napig. Több, mint 1 évig volt együtt a szexi Calvin Harrisdj-vel, akiről ITT mutattunk már nagyon szexi fotót is, a legutóbbi hírek szerint most Tommy Hilfiger rapper fiával, Ricky-vel jár.

Calvin Harris és Rita Ora Forrás: AFP/Andrew Cowie

Sminkelj úgy, mint Rita Ora!http://www.life.hu/trend/20150407-smink-es-divat-sminkelj-ugy-mint-rita-ora.htmlRita Ora fénysebességgel lett stílusikon, ám nemcsak az öltözködés terén érdemes általa inspirálódni: a sminkekben is imád kísérletezni, követi a trendeket, de nem veti meg a klasszikus technikákat sem. Lesd el a trükkjeit - Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan!Trend--Heidi Klum és Rita Ora abszolút bugyi nélkül - Így buliztak a sztárok az Oscar utánhttp://www.life.hu/trend/20150223-oscar-2015-igy-buliztak-a-sztarok-az-oscar-utan.htmlMár vége az Oscar-gálának, de a sztárok még csak most kezdik a bulizást! A két legnagyobb afterpartiból az egyiket Elton John rendezi, a másikat a Vanity Fair, ezekre pedig olyan sztárok, celebek is hivatalosak, akiknek esélyük sincs bejutni az Oscarra. Összeválogattuk az idei mezőny legszínesebb kreációit.TrendOrigoBlake Lively újra ringbe szállt, és dögösebb, mint valahahttp://www.life.hu/trend/20150420-divat-es-trend-igy-oltoztek-fel-a-sztarok-a-hetvegi-premiereken-dijatadokon.htmlA hétvégén nem volt hiány díjátadókból és premierekből sem, a prímet azonban egyértelműen a szülés után csúcsformában lévő Blake Lively vitte. Mutatjuk is rögtön!Trend--Ki volt a legdögösebb a Coachella fesztiválon?http://www.life.hu/trend/20150419-coachella-zenei-fesztival-a-kaliforniai-sivatagban-ott-voltak-a-sztarok-ki-volt-a-legszebb.htmlMi még csak tervezzük az idei fesztiválszezont, a világsztárok pedig már túl is vannak a két hétvégés Coachellán. Beyoncétól kezdve a szupermodelleken át gyakorlatilag egész Hollywood tiszteletét tette a koncerteken, természetesen laza, mégis nagyon szexi darabokban. Mutatjuk is a fesztiválszetteket - less el tőlük néhány stílustrükköt!TrendNorthfotoIde velük, de azonnal! - Álomtáskák tavaszra, magyar tervezőktőlhttp://www.life.hu/trend/20150416-divat-es-trend-taskak-tavaszra-magyar-tervezoktol.htmlHa kiválaszthatnád álmaid táskáját, mi lenne az? Egy klasszikus kis Chanel? Egy stílusos Hermés? Egy trendi Furla? Idén tavasszal ne csak világmárkákban gondolkodj, hiszen itthon is készülnek csodás darabok. Meg is kérdeztünk néhány hazai tervezőt, mivel készülnek idén tavasszal, és megmutatjuk kedvenc táskáinkat is. Trend--Jessica ismét divatot diktál - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20150417-heti-stilusmustra-szerepel-benne-jessica-alba-sarah-jessica-parker-olivia-wilde.htmlKi örömmel, ki rémülettel veszi tudomásul, hogy igenis visszatértek a bő szárú nadrágok, ezt pedig Hollywood legstílusosabb Jessicái a héten be is bizonyították. De csodás kreációkban és divatbakikban sem volt hiány - következzen a Life.hu heti stílusmustrája. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.