Pár száz forint és gyönyörű leszel: a vazelin kész csodaszer

Forrás: Thinkstock -
szépségápolás vazelin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vazelint többen a forró éjszakákkal azonosítják, ám szépségápolási előnyeiről kevesebbszer esik szó. Íme, néhány tipp, hogyan és mire használd a filléres, sokoldalú keveréket:
Forrás: Thinkstock

1. A tiéd lesz a legcsábítóbb szempillapár

Este miután lemostad a sminkedet, vigyél fel a szempilláidra a vazelinből. Nem csak hogy hosszú, erős pilláid, de gyönyörű tekinteted is lesz tőle.

2. Puha ajkak

Az ajaknak évszaktól függetlenül szüksége van az ápolásra. Puha és csókos ajkakat varázsolhatsz, ha ajakápolóként használod a vazelint.

3. Véd a csipesztől

Ha hétvégén éppen van egy kis időd magadra és a szépségnap keretén belül a szemöldöködet is helyrehoznád, a vazelint készítsd elő. Miért? Ha a szemöldöködet a szedés előtt átkened vele, nem fog fájni a szőrszálak csipesszel való kihúzása és bepirosodni sem fog a bőröd.

4. Ápolt tappancsok

Kiválóan puhítja a lábfejet és a talpakat is: kend be estére őket, majd húzz rájuk egy zoknit, másnapra szuper puhák lesznek.

5. A körömlakkjaid új barátja

Biztosan futottál már bele olyan szituációba, amikor azért kellett kidobnod a körömlakkjaidat, mert azok beszáradtak. Kend be vazelinnel az üveg szájának külsejét, így nem csak hogy könnyebben tudod rárakni majd az ecsetet, de jóval később fog beszáradni a körömlakkod.

6. Egész napos illatfelhő

Ha vazelint kensz a csuklódra és arra fújod rá a parfümödet, egész napon át tartani fog a finom illat.

+1 Megújuló lobonc

Nem csak a ricinusolaj képes gyönyörűen ápolni a hajvégeidet (is). Ha száraz, töredezett a hajad vége, vigyél fel esténként egy kisebb mennyiségű vazelint rá, másnapra sokkal jobb állapotú lesz!

5 dolog, amiért nem mumus a ricinusolaj http://www.life.hu/trend/20150601-ricinusolaj-ot-tipp-szepsegapolas.htmlTöredezik, fénytelen, és nehezen nő a hajad? A ricinusolaj nemcsak pénztárcabarát, de szinte minden szépségápolási praktikához be lehet vetni – nem csak a hajra. A Life.hu összegyűjtötte a lehetőségeit.TrendThinkstockSzépségbakik magyar módra - íme a legtöbb hiba a sminkelésben, amit itthon a nők elkövetnekhttp://www.life.hu/trend/20150602-szepsegbakik-magyar-modra-ime-a-legtobb-hiba-a-sminkelesben-amit-itthon-a-nok-elkovetnek.htmlEgészen biztosan veled is megesett már, hogy egy kevésbé előnyös árnyalatú rúzst kentél az ajkadra, vagy épp durva pandaszemet sminkeltél magadnak. Kíváncsiak voltunk, egy hozzáértő szerint melyek azok a sminkbakik, amiket a magyar nők a leggyakrabban elkövetnek - Larion Oscar sminkmester máris elmeséli a tapasztalatait!TrendThinkstockAmit nem tudunk megunni: kókuszolajjal a tökéletes szépségérthttp://www.life.hu/trend/20150502-kokuszolaj-szepsegapolasban-hajapolasban-sminklemosasban.htmlA kókuszolaj már régóta nagy népszerűségnek örvend a hollywoodi sztárok körében, és leginkább a szűz, vagyis mindenféle vegyi anyagtól mentes friss kókuszdióból készült formája kelendő. Gwyneth Paltrow és Sadie Frost a száját öblíti vele, a szupermodell Gisele Bündchen bőrápolásra használja, Angelina Jolie reggelire eszi, Blake Lively pedig a haja végét dörzsöli be ezzel a finomsággal. Most megmutatjuk, mi mindenre érdemes még használnod! TrendThinkstock5 kérdés a szépségről: Palvin Barbihttp://www.life.hu/trend/20150527-5-kerdes-a-szepsegrol-palvin-barbi.html21 éves, de már 4 éve a L'Oreal szépségnagykövete, rengeteg magazin címlapjáról mosolygott ránk, ám a sok utazás és a smink az ő bőrét is megviseli. A Life.hu sorozatában ezúttal a gyönyörű magyar modellt, Palvin Barbit faggattuk szépségtitkairól. TrendFotó: Margitay Klára/Life.huTanulj Shakirától! Elárulta szépségtrükkjeit a csodaszép énekesnőhttp://www.life.hu/trend/20150513-shakira-elarulta-szepsegtrukkjeit.htmlHa a kolumbiai énekesnőre hallgatunk, akkor nem bonyolítjuk túl a dolgokat – íme, Shakira szépségápolási tippjei!Trend--Te melyik ajtót választanád? Újabb zseniális kisfilm a női szépségrőlhttp://www.life.hu/trend/20150408-a-dove-legujabb-kampanyvideoja-a-noi-szepsegrol-bebizonyitja-hogy-a-szepseg-valasztas-kerdese.htmlA szépség választás – ezt hirdeti a világszerte ismert kozmetikai márka legújabb kampányfilmje, amely ismét zseniálisan sikerült.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.