Csak el ne folyjon! Így lesz a nyári melegben tartósabb a smink

smink nyári smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted a szép, nyári sminkeket, de sokat szenvedsz azzal, hogyan is lehetne a nagy melegben tartósabb a makeup? Lesd el Larion Oscar sminktrükkjeit! 

1. Válassz okosan!

Körültekintően válaszd meg a termékeket, amiket nyáron használsz! A meleg hatására a pórusok kitágulnak, felerősödik a faggyútermelődés, és mellette többet izzadunk. Nagyon hasznos a napi rutin, ami a bőrtípusodnak megfelelő, alapos arctisztításra vonatkozik, így kordában tudod tartani a faggyúháztartást. Évszakváltásoknál továbbá vedd figyelembe a bőr igényeit is; nyáron érdemes a zsírosabb hidratálókrémeket zselés, vizes bázisúra cserélni, mert könnyebben felszívódnak.

Forrás: Thinkstock

2. Megfelelő alapok

Használj pórusösszehúzó, minimalizáló báziskrémet a smink alá! Nemcsak tartósabb lesz, de sokkal kevesebb alapozóra lesz szükséged, hogy egységes arcszíned legyen. A folytatáshoz krémes állagú, fényáteresztő termékeket válassz, amik rugalmasan idomulnak a bőrödhöz. A bőregységesítő primer után előnyösebb, ha nem alapozót, hanem egy légiesebb, könnyedebb textúrát keresel; igényeidnek megfelelően választhatsz BB, CC, DD, vagy akár EE krémet az arcszíned egységesítésére, védelmére. Könnyű szerkezetüknek köszönhetően látványos és gyors megoldást kínálnak; mindamellett, hogy egész nap friss, hidratált lesz bőröd, még fényvédőt is tartalmaznak. A szem alatti területet vagy az esetleges bőrhibákat korrektorral álcázd!

3. Élénkítsd az arcodat!

Az orcák kiemelésére krémpirosítókat használj, amiket könnyedén össze tudsz dolgozni az ujjaddal kontúrmentesen. A stabilitáshoz áttetsző porpúdert alkalmazz, ez ugyanis több olajat tud semlegesíteni, általa sokkal egyenletesebb és tökéletesen matt lesz a bőr, maszkhatás nélkül. Nem árt, ha van nálad olajmentes, púderes blattoló papír, ha átfénylene a T zónád. Pillanatok alatt leitathatod vele arcod különböző fénylő pontjait!

Forrás: Thinkstock

4. Így lesz tartós a szemsmink

A szem kiemeléséhez fantasztikusan gazdag a felhozatal a tartós termékek palettáján. Nagy kedvenc idén a vízálló tus és a szempillaspirál, főleg a csábítóan vidám és színes változatok. Ha még több izgalmat szeretnél, mindenképpen használj a szemedre báziskrémet, így biztonságban tudhatod majd a szemfestésedet! Egyébként a finom textúrájú báziskrémet teheted az ajkadra is, így a rúzsod is tartósabb lehet. A szemhéjra érdemes vízálló, tartós szemhéjkrémeket, szemceruzákat választani szemhéjpúder helyett.

A szemhéjkrémek könnyű, lágy szerkezetűek, textúrájuknak köszönhetően üdítőek a nyári sminkek készítéséhez, számtalan izgalmas színben elérhetők. Használatuk egyszerű, ezért is oly népszerűek, akár az ujjaddal is felviheted a mozgószemhéjra. Egy dologra kell csak figyelni: szép, vékony rétegben, egyenletesen oszlasd el a szemhéjon! A szempillákat érdemes csak felül festeni, természetesen vízálló szempillaspirállal.

Forrás: Thinkstock

5. Nem kell mindig a rúzs!

Az ajkak érzékien friss hatásához elegendő akár egy színezett, fényvédővel ellátott ajakbalzsam is. Ha ennél többre vágysz, válassz tartós termékeket; jöhetnek az izgalmas ajakfilcek, szájfények. Ha a rúzs szerelmese vagy, jó, ha tudod, hogy tartósabb lesz a végeredmény, ha az ujjbegyeddel viszed fel vékonyan a kedvenc rúzsodat. A még érzékibb hatáshoz használj ajakkontúr-ceruzát, amit az ajkad egész felületére satírozz, és ezután tedd fel a rúzsodat. Sokkal tartósabb a kettő együtt! Végül harapj rá egy papír zsebkendőre, itasd le a felesleget, és kész is vagy!

+ Extra tipp: Még nagyobb biztonságban érezheted magad, a sminked még tartósabb lesz, ha az egészet sminkfixáló permettel rögzíted a végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.