Tartós legyen és ragyogó - fedezd fel a szemhéjkrémek világát!

Forrás: Thinkstock -
szem sminkelése szemfesték szépségápolás smink szemhéj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre népszerűbbek a szemhéjporok helyett a krémek, hiszen praktikusabbak, kényelmesebbek és nagyon könnyű dolgozni velük. Larion Oscar sminkmester elárulta, ő miért kedveli őket annyira. 

A szemhéjkrémek megjelenésével új lehetőségek nyíltak a szemfestés területén. A hőn áhított vágyódás a légies és intenzív színek eléréséhez kiteljesedett, ezek a sminkeszközök ugyanis ötvözik a szemceruza krémes állagát a szemhéjpúderek tartósságával. Káprázatos a felhozatal a szebbnél szebb szemhéjkrémek terén!

Sokan tartanak tőle, mert azt gondolják, hogy a krém könnyen elmozdul, vagy kellemetlenül összegyűlik a szemhéj finom redőiben. Ez is előfordulhat, ha túl sokat teszünk fel, vagy ha rosszul választjuk meg a textúrát. Mert van köztük lágyabb, intenzívebb, sima és tartós, sőt még vízálló változat is. Igényeidnek megfelelően dúskálhatsz a széles választékban. Vannak matt és fényes, természetes és intenzív árnyalatok, extrán pigmentáltak.

1. Avon 1099 forint 2. Pupa 1295 forint 3. Bobbi Brown 26 dollár 4. Estée Lauder 24 dollár 5. Mac 5900 forint 6. Clinique 17 dollár

Kifinomult smink készítéséhez jó választás a pezsgő, a bézs, a kagylóhéj, a bőrszín, a szegfűszeg, a fahéj, a bronz, az arany, az ezüst és a földszínek megannyi árnyalata.

A matt textúrák dörzsállóak és nagyon masszívak; ideálisak a természetes natúr sminkekhez, de alapként is jó szolgálatot tesznek, kompatibilisek a szemhéjpúderekkel, így nagyon tartós és intenzív hatású sminkeket lehet velük készíteni. Highlightként is működik.

Így használd a krémeket!

Ha krémekkel dolgozunk, akkor rétegelve tegyük fel őket a kívánt helyekre. Az alapozás után egy finom angyali, fényes pezsgő árnyalatot highlightként is használhatunk, mert kiemeli az arccsontot, ha szépen összedolgozzuk az alapozóval. Tehetünk belőle a szemzughoz és a Cupido-ívhez is egy keveset. A krémeket ilyen nagy felületekre jobb, ha az ujjbegyünkkel helyezzük fel, sokkal lágyabban és egyenletesebben tudjuk összedolgozni a finom textúrákat. Tetszőleges színt választva még a mozgó szemhéjra is érdemes ujjunkkal felvinni a krémet.

Nagyon szépen, kontúrmentesen lehet több színnel is dolgozni, színátmenetes sminkeket készíteni velük. Az alsó szempillatőhöz pedig használjunk ecsetet. Ha tartós vagy vízálló változatot választasz, az még a vízvonalban is megmarad.

Forrás: Thinkstock

A barack, pink, mályva, bronz árnyalatokat arcpirosítóként is lehet használni.

A szemhéjkrémek előnye, hogy légiesen könnyedek, és áteresztik a fényt, így rugalmasan idomulnak az archoz, nem kell attól tartani, hogy foltosak leszünk tőlük. Sőt, a különböző árnyalatú szemhéjkrémek még ajakfényként is működnek.

Sokféleképpen, gazdaságosan lehet használni ezeket a csodakrémeket. Esküvői sminkek, alkalmi sminkek nélkülözhetetlen kellékei, amikor tényleg fontos, hogy ne mozduljon el a sminkünk. Merészen dögös sminkekhez kötelező; amikor intenzív hatásokat szeretnénk elérni, keverjük a textúrákat, azaz a szemhéjkrémre tegyük a harmonizáló árnyalatú szemhéjpúdert. A krém segítségével felerősíti a színeket és különleges lesz sminkünk, nem beszélve arról, hogy extra tartós. Lemosni sem lesz egyszerű, ezért kíméletes kétfázisú vagy olajos lemosót válassz majd a tartós smink eltávolítására.

Ha még nem próbáltad, itt az ideje, imádni fogod. Ragyogj krémesen!

Tanulj tőlük! 3 ország, ahol tényleg tudnak sminkelni a nőkhttp://www.life.hu/trend/20150818-3-orszag-ahol-nagyon-jol-sminkelnek-a-nok-larion-oscar-tippjei.htmlAzt már tudjuk, miben hibáznak a magyar nők, ha a sminkelésről van szó, most azonban arra voltunk kíváncsiak, vajon melyik országokban vérprofik a csajok a szempillák és rúzsok terén? Larion Oscar sminkmester tudja!TrendThinkstockViszlát, póklábszerű pillák: Így válaszd ki a tökéletes szempillaspirált!http://www.life.hu/trend/20150408-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-valassz-szempillaspiralt.htmlFekete, barna, netán színes? Látványos vagy visszafogott? Larion Oscar sminkmestert faggattuk az idei szempillatrendekről. TrendOrigoRúzs szexi, dús ajkakra, Angelina-módra - vigyázz, nem mindegy, mit választasz!http://www.life.hu/trend/20150502-ruzs-telt-ajkakra-larion-oscar-trukkjei.htmlAzt már tudjuk, hogyan lehet percek alatt keskenyből dús, csókos ajkat varázsolni, most azonban Larion Oscar sminkmester azt mutatja meg, mivel érdemes rúzsoznod, ha ajkaid hasonlóak Angelina Joliéhoz. TrendOrigoÚj őrület a kétszínű ajak - ezt imádni fogod!http://www.life.hu/trend/20150804-ruzsozz-2-ruzzsal-larion-oscar-tippjei.htmlVége az unalmas egyszínűségnek! Íme az új őrület!TrendThinkstockMi kerül az ajakra 2015 tavaszán? Megmutatjuk!http://www.life.hu/trend/20150305-larion-oscar-sminkmester-elarulja-milyen-ruzs-a-trend-2015-tavaszan.htmlJólesik egy kis szín a téli szürkeség után. Ha nem szeretsz órákig sminkelni reggelente, akkor is van megoldás: egy mámorító színű ajakrúzs mindig feldobja a megjelenésedet. Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja elárulta nekünk, milyen színek hódítanak idén tavasszal. TrendOrigoSmink a kánikulában? Igen, de 5 dologra figyelj oda!http://www.life.hu/trend/20150608-smink-a-kanikulaban-mire-erdemes-odafigyelni.htmlVégre itt a nyári meleg, ám ezzel együtt érdemes újragondolni a sminkelést - nyáron ugyanis különösen kényelmetlen a "vakolat". Ha a meleg napokon sem szeretnél lemondani a szép sminkekről, fontold meg Larion Oscar sminkmester tanácsait!TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.