Közeledik az Oscar-gála – Indul a stylistok harca a vörös szőnyegen!

fashion week Jennifer Lawrence Lupita Nyong'o ruha vörös szőnyeg outfit sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl vagyunk a Golden Globe-on, ám még csak most jön a java: épp egy hónap van hátra az Oscar-gáláig, ahol szinte fontosabb, hogy ki mit visel, mint egy divathéten. A stylistoknak a következő hetek kőkemény harcokkal telnek majd!  

Persze az a legfontosabb, hogy ki viszi haza az aranyszobrocskát, de sokszor emlékezetesebb egy ruhabaki vagy egy kis baleset a kamerák előtt. Azt például nagy hirtelen nem tudnánk megmondani, Jennifer Lawrence két vagy három éve nyert-e díjat, azt azonban tudjuk, hogy Diorban esett hatalmasat a lépcsőn felfelé menet.

Jennifer Lawrence térdre esett, mielőtt átvette az Oscart Forrás: AFP

A stylistokon hatalmas a felelősség, hiszen egy rosszul megválasztott ruhaköltemény pillanatok alatt világhírű lesz, beindul a mémgyártás,

és nem a legkellemesebb folyton a kritikákat olvasni. Így annak, aki Hollywoodban akar divattal foglalkozni, állnia kell a sarat, érdekes történetek pedig vannak bőven. Pár éve előfordult olyan is, hogy az egyik filmsztár stylistja bekérte az összes sárga designerruhát, hogy bebiztosítsa, egyedül az ő A listás kliense visel majd ilyen színű holmit a gálán...

Cate Blanchett és Jane Fonda. Vajon melyik sárga ruháról van szó? Forrás: Northfoto

Ha profi a stylist

De miért is van tulajdonképpen ekkora harc? Bronwyn Cosgrave divatszakértő, írónő nem mondott újat azzal, amikor kijelentette, ez az egész a pénzről szól.

Az ezredfordulókor a smink-, ékszer- és cipőtervezők is egyre inkább elkezdték nyomon követni a nagy filmes eseményeket, hiszen rájöttek, megéri nekik egy-egy sztárt kinevezni nagykövetnek.

Life.hu tipp

Korábban összeszedtük minden idők 15 legrémesebb Oscar-ruháját. Itt megnézheted őket! Ha pedig a legszebbekre vagy kíváncsi, kattints ide!

Az olyan filmcsillagok, mint például Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Helen Mirren és Lupita Nyong'o már olyan kozmetikai cégek égisze alatt vesznek részt az eseményeken, mint a L'Oréal vagy a Lancôme. És akár díjat nyernek, akár nem, mindenképpen jót tesznek egy-egy világmárkának. Lupita Nyong'o például Oscart nyert 2014-ben; a gálán viselt púderkék Prada kreáció annyira jól állt neki, hogy bekerült az Oscar legjobban öltözött színésznői közé, méghozzá mindörökre.

A színésznő stylistja, Micaela Erlanger abszolút ismeretlen volt Hollywoodban, mégis neki köszönhette Lupita, hogy 2015-ben már a Vogue címlapján pózolt.

Lupita Nyong'o a 86. Oscar-díj-átadón 2014-ben Forrás: Northfoto

Hibázni nem lehet

De persze nagyon rosszul is elsülhet egy ruha, azt pedig roppant nehéz elfeledtetni az emberekkel. „Scarlett Johansson zöld ruhája finoman szólva is érdekes választás volt, bár mondjuk a zöld mindig hatalmas kockázat. De Anne Hathaway 2013-as Prada ruhája sem tartozott a legjobb darabok közé. Nála ráadásul a stylist a legeslegutolsó pillanatban döntötte el, hogy mégsem Valentinóban lesz a színésznő. Kár volt... Ezek után nem csoda, hogy Anne stylistot váltott.”

Scarlett Johansson és Anne Hathaway Forrás: Northfoto

Csináld magad!

Hatalmas a nyomás a színésznőkön egy gála előtt, hiszen tanácsokat kell elfogadniuk. Szinte képtelenség stylist nélkül létezni, csak egy-két híresség van, akik elég bátrak ehhez. Kerry Washington például bebiztosította a ruhakérdést; folyamatosan képezi magát a divat terén, eljárt előadásokra, tanult divattörténetet, elvégzett tanfolyamokat.

Kerry Washington Forrás: Northfoto

Vagy ott van Halle Berry, aki 2002-ben díjat nyert, és egy mesés Elie Saab ruhát viselt. „

Mert annál kevés kínosabb dolog van, mint ha két jelölt ugyanattól a tervezőtől választ ruhát.

Halle Berry Forrás: Northfoto

Így gondolkodnak az álomgyár legnépszerűbb ruhamágusai

Lupita Nyong'o stylistja: Micaela Erlanger

Fontos a folyamatos kommunikáció a stylist és a kliense között. Mi Lupitával nagyon jól megértjük egymást. Nem félünk attól, hogy új dolgokat próbáljunk ki az öltözködésben, és minden egyes outfittel egy történetet szeretnénk elmesélni.

Micaela Erlanger és Lupita Nyong'o Forrás: Northfoto

Emma Stone stylistja: Petra Flannery

Nagyon lényeges a klienseim egyénisége, mindig ez kapja a főszerepet ruhaválasztásnál. Kigondolom, milyen fazon passzol legjobban az alakjukra, milyen szín illik a tónusaikhoz, a bőrükhöz. Ez nagyon fontos, egy rosszul megválasztott árnyalat ugyanis mindent tönkretesz.

Emma Stone és Petra Flannery Forrás: The Hollywood Reporter

Charlize Theron stylistja: Leslie Fremar

A tökéletes Oscar-outfit megtalálásához elengedhetetlen, hogy a színésznő, a stylist, a fodrász, a tervező és a sminkes jól tudjanak együtt dolgozni. A ruhapróbák során mindenkin nagyon sok múlik!

Leslie Fremar Forrás: Instagram/Leslie Fremar

Cate Blanchett stylistja: Elizabeth Stewart

Nagyon sok múlik már egyetlen vörös szőnyeges szereplésen, hát még az Oscaron. A celebstylistok azért vannak, mert a hírességek számára kivitelezhetetlen az, hogy a forgatások, a sajtótájékoztatók és filmbemutatók mellett még a tökéletes ruhát is megtalálják egyedül.

Cate Blanchett és Elizabeth Stewart Forrás: Instagram/Elizabeth Stewart

Rosie Huntington-Whiteley stylistja: Cher Coulter

Cher Coulter és Rosie Huntington-Whiteley Forrás: The Hollywood Reporter, chercoulter.com

Világsztárok magyar tervezésű ruhákban

Hogy kerül a világsztárokra magyar tervezésű ruha? Egyre több világsztáron látni magyar tervezésű ruhakölteményeket, ami hatalmas dolog a hazai divatnak. Tavaly arra voltunk kíváncsiak, hogyan is kell elképzelni a ruhaválasztás folyamatát. Abodi Dóra divattervező már számtalan filmcsillagot öltöztetett, ezért őt faggattuk arról, hogyan is kerül a sztárokra a ruha a vörös szőnyegen. A cikket itt elolvashatod!
Mesébe illő ruhák a párizsi haute couture divathétenhttp://www.life.hu/trend/20160127-ruhak-a-parizsi-haute-couture-divatheten-2016-ban.htmlA január vége Párizsban a haute couture jegyében telt, a divatházak most mutatták be a 2016-os tavaszi-nyári trendeket, amiket az idei Oscar-gálán egészen biztosan megpillantunk majd a sztárokon. Rajongunk ezért a stílusért, ezekért a mesébe illő ruhakölteményekért, így be is mutatjuk, milyen csodákkal készült 10 kedvenc divatházunk a következő szezonra. TrendAFPCsíkok, nagy klasszikusok és francia, másképp - körömtrendek 2016-rahttp://www.life.hu/trend/20160121-koromtrendek-2016-ra-francia-manikur-maskepp-extrem-megoldasok.htmlImádod az érdekes körmöket, és szívesen készítenél magadnak valami egészen különlegeset? 2016-ban a klasszikusok mellett hódítanak a csíkok, minden mennyiségben. Mutatjuk is kedvenc idei manikűrtrendjeinket! Trend--Már csak az üvegcipellő hiányzik: álomruhák a 2016-os báli szezonrahttp://www.life.hu/trend/20160118-bali-ruhak-2016-ra-fast-fashion-es-magyar-tervezok.htmlNyakig benne vagyunk a báli szezonban, ha pedig te is hivatalos vagy egy jeles eseményre, akkor bizony itt az ideje kigondolni, mit viselj a nagy napon. De vajon illik rövid ruhát viselni egy bálban? Mi a helyzet a fazonokkal, a kiegészítőkkel, és mik a legnagyobb stílusbakik? Erről is kérdeztük Szemes Nóra személyi stylistot. Trend--Ki mit viselt a 2016-os Critics' Choice Awards vörös szőnyegén? Megmutatjuk!http://www.life.hu/trend/20160118-divat-es-trend-ki-mit-viselt-a-2016-os-critics-choice-awards-voros-szonyegen.htmlEgy héttel a Golden Globe után ismét igazi ruhaparádé volt a vörös szőnyegen: vasárnap este tartották a Critics' Choice Awards gálát. Mutatjuk is, ki miben hódított! TrendAFP5 sminktrükk, amit mindenképp próbálj ki 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20160113-larion-oscar-tippjei-5-sminktrukk-amit-mindenkepp-probalj-ki-2016-ban.htmlÚgy döntöttél, idén jobban odafigyelsz a sminkedre, és szeretnéd színesíteni a palettát? Szívesen kipróbálnál új dolgokat a sminkelésben? Larion Oscar megmutatja, mi az az 5 trükk, amiket érdemes lesz idén megtanulnod! TrendThinkstockTúl fodros, túl sok és nagyon unalmas - kínos ruhaválasztások a 2016-os Golden Globe-gálánhttp://www.life.hu/trend/20160106-golden-globe-gala-2016-legcsunyabb-ruhak.htmlÁlomruhákban nem volt hiány a 73. Golden Globe-gálán: itt meg is mutattuk a legszebb kreációkat. Most azonban következzenek azok, akik számára nem sikerült annyira jól az este – a ruhaválasztás terén legalábbis. TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.