96 évesen adta ki új könyvét a divatikon, Iris Apfel

divatikon idézet Iris Apfel könyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Accidental Icon, vagyis Véletlenül lett ikon címmel adta ki legújabb könyvét a 96 éves Iris Apfel. Iris elképesztő életútat tudhat a magáénak, amiről a könyvében is beszámol. A Fehér Ház lakberendezője, és a felső tízezer híres stylistja volt, majd social media sztár lett: harsány stílusáért, látványos kiegészítőiért az egész világ rajong. Következzen 10 idézet az új könyvéből!
  • Ha megfeleleően beállítottad a hajadat, és jó cipőt viselsz, akkor mehetsz bármivel.
  • Nagyon fárasztó megtenni az első lépéseket, elsajátítatni készségeket, félretenni a félelmeket. A legtöbb ember csak megy az áradattal. Ez ugyan sokkal könnyebb, de nem valami érdekes.
  • Miért ne viselném azt, amiről üvölt: itt vagyok!
Iris Apfel Forrás: Instagram/iris.apfel
  • Ahogy én öltözködöm talán "más" vagy "különc" lehet azok számára, akik úgy érzik, mindent fel kell címkézniük, de ez engem egyáltalán nem érdekel.
  • Ha nem öltözködsz úgy, mint mindenki más, nem is kell úgy gondolkodnod, mint mindenki más.
  • A múlt nem jön vissza, a jövő pedig még nincs itt. Szóval élj minden nap úgy, mintha az lenne az utolsó. És az egyik majd az is lesz.
Forrás: Instagram/iris.apfel
  • Szeretek beleugrani dolgokba, amik izgatnak, anélkül, hogy túlságosan átgondolnám őket. Hiszek a megérzéseimben.
  • Korán megtanultam, hogy önmagamnak kell csak megfelelnem. Megpróbálhatsz bármit bárki kedvéért, de a vége az lesz, hogy elveszel.
Forrás: Instagram/iris.apfel
  • Mivel nem volt még kész munkám, vagy referenciám, az embereknek el kellett hinni, hogy ha jól össze tudok rakni egy outfitet, akkor egy szobát is ugyan így fel tudok öltöztetni.
  • Ha te szeretsz valamit csinálni, a párod viszont nem, attól még ne fogd vissza magad. De legyél partner abban is, amit a párod szeret, te pedig nem.

A Fehér Házból a divat világába

Habár a felső tízezer fülében régóta ismerősen csengett Iris Apfel neve, világhírűvé a social media térhódításával vált. A New York-i Metropolitan múzeum 2005-ben nagyszabású kiállítást szervezett, amellyel élete, munkássága, egyedisége előtt tisztelegtek. Itt bemutatták többek között Iris kedvenc ékszereit is, amelyek olyannyira jellemzőek rá. Saját bevallása szerint édesanyja mondta neki mindig: elég, ha egy nőnek csak egy ruhája van, ha azt úgy tudja kombinálni az ékszereivel, hogy 27-nek tűnjön. Ezt a tanácsot kiválóan elsajátította, sőt mesterfokra emelte a 96 éves díva, akinek a karrierje egyébként nem a divatiparban indult. Az egyetem elvégzése után belsőépítészként és lakberendezőként kezdett dolgozni. Persze hamar felfigyeltek egyedi stílusára, így a New York-i elit legkedveltebb lakberendezőjévé és stylistjává vált. Hogy mennyire tisztelték és szerették őt, azt jól mutatja, hogy ő lett a Fehér Ház lakberendezője: Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan és Clinton is az Iris által megálmodott szobákban éltek. A designkultusz kiemelkedő személyisége ő, aki még mindig aktívan részt vesz a legnagyobb divateseményeken.

Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között

Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme, 6 nő, akik éppen így tesznek!

Sminkmustra a párizsi divathétrőlhttp://www.life.hu/trend/20180313-sminkmustra-a-parizsi-divathetrol.htmlA párizsi divathét őrült pillanatai: a szezon legizgalmasabb, legszínesebb és legváltozatosabb divateseménye volt minden tekintetben. A sminkek káprázatosak, elgondolkoztatóak, nagyon dögösek voltak. Nézzük meg közelebbről, hogyan sminkelünk majd a következő szezonban! TrendOrigoTorz és eldeformálódott celeblábak: ijesztő fotók!http://www.life.hu/trend/20180308-a-legrondabb-eltorzult-celeblabfejek.htmlA vörös szőnyeg nemcsak a csillogásról szól, sokszor olyan apróságok is napvilágra kerülnek a kamerák kereszttüzében, mint az eltorzult lábfejek, amelyek bizony nem is ritkák Hollywoodban. Mutatjuk a legijesztőbbeket! Trend--Utálod a melltartódat? Ezt csinálod rosszul!http://www.life.hu/trend/20180307-utalod-a-melltartodat-ezt-csinalod-rosszul.htmlValószínűleg nincs olyan nő, aki ne átkozta volna el a melltartóját, vagy aki ne ért volna úgy haza egy hosszú és nehéz nap után, hogy első mozdulatával megszabadult ettől a praktikus, ámde sokszor nagyon is kényelmetlen ruhadarabtól. Ugye neked is ismerős? De mégis mit csinálunk rosszul? Trend--Visszatér tinikorunk legcikibb trendje, a fogékszerhttp://www.life.hu/trend/20180309-visszater-a-90es-evek-trendje-a-fogekszer.htmlA fogékszer a 90-es évek elején jött be a köztudatba, a rap és a hiphop kultúra jellegzetességeként. Az évtized végén, illetve a 2000-es évek elején aztán egészen más stílusban, általában egy csillogó kis pötty formájában a tinidivat közkedvelt eleme lett. Jó néhány év után pedig újra feltűnt! TrendOrigoSharon Stone 60 évesen is bombaformában van! Eláruljuk szépségtitikait!http://www.life.hu/trend/20180306-a-60-eves-sharon-stone-szepsegtitkai.htmlHollywood ünnepelt színésznője, Sharon Stone ma lett 60 éves. Ennyi idősen is bombasztikusan néz ki, ami nem is csoda, hiszen tudatosan foglalkozik magával. Eláruljuk szépségtitikait! TrendOrigoTavaszi bőrápolási tippekhttp://www.life.hu/trend/20180302-tavaszi-borapolasi-tippek.htmlLassan, de biztosan közeledik a tavasz: hatékony gondoskodással most megújíthatjuk bőrünk szerkezetét. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.