Serena Williams tüllszoknyájáról beszél az egész világ

Forrás: Getty Images -
tenisz Serena Williams sport tüllszoknya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb sportnak – főleg az olyanoknak, amelyeknek Anglia mondható a hazájának – megvan a hivatalos dress code-ja. Az évtizedek ugyan sokszor alakítanak a szabályokon, ettől függetlenül a mai napig is szigorú követlemények vonatkoznak erre. Ilyen sport például a tenisz is, ahol egyesek szerint éppen Serena Williams huzogatja a macska bajszát.

Serena Williams a női tenisz szupersztárja, olyan sportoló, aki már-már celeb kategóriába tartozik. A lapokban nemcsak karrierje, de a magánélete is téma, jelen van a közösségi médiában, ahol sportról, családjáról, divatról is posztol, és vörös szőnyeges eseményeken is gyakran megfordul. A divat iránt is érzékeny sportolónő a napokban egészen meglepő outfitekkel jelent meg a teniszpályán, a Grand Slam torna utolsó két állomásán.

A Rolland Garroson júniusban egy fekete hosszúnadrágot viselt, az outfit „catsuit”, azaz macskaruha néven híresült el. Amitől igazán híres lett, az az, hogy megtiltották Serena Williamsnak, hogy még egyszer ezt a ruhát viselje a francia bajnokságon. Serena egyébként saját bevallása szerint imádott ebben a szokatlan dresszben játszani. Egyrészt azért, mert rendkívül magabiztosnak érezte magát benne két gyermekszülés után is. Az Instagramon egyébként éppen azoknak anyukáknak dedikálta ezt a képet, illetve a ruhát, akik a szülés után nehezen tértek vissza. „Ha én meg tudom csinálni, akkor ti is” - írta. Habár a ruhát a film moziba kerülése előtt kezdték tervezni, sokan a Fekete Párduc című kasszasiker ihletettségét vélték rajta felfedezni. Serena erre csak ennyit mondott: "Mindig is szuperhős akartam lenni, és ebben úgy érzem magam, mint egy harcos hercegnő."

Serena Williams a "catsuit"-ban Forrás: Getty Images

A ruha egyébként más okból is szerelemprojekt volt Serena számára, a hosszúnadrágot ugyanis úgy alakították ki, hogy segítse a vérkeringést. Korábban egy vérrög komoly problémát okozott számára, azaz a praktikum is kifejezetten fontos volt a kialakításnál. Ennek ellenére a francia szövetség elnöke egyértelműen kijelentette, hogy nem engedélyezik az ilyen ruhákat, mert nem tiszteli az eseményt és a helyszínt.

A legszigorúbb bajnokság

Természetesen a Wimbledon a Grand Slam torna legszigorúbb rendezvénye. A játékosoknak egy 10 pontos listának kell megfelelnie az öltözködést illetően, aminek része például, hogy kizárólag hófehér dresszben lehetnek. A szabályszegés pedig büntetést von maga után.

A francia szövetség nyilatkozatát követően mindenki izgatottan várta, hogy mivel lepi meg a közönséget Serena Flushing Meadowsban, a US Openen. A várakozásoknak megfelelően Serena újfent egy szokatlan outfittek állt elő, egy felül aszimmetrikus, alul pedig tüllszoknyában végződő dresszel. A pályán kívül egy 250 ezer forintos fekete bomber dzsekivel is megfejelte a látványt. A dresszt egyébként az a Virgil Abloh tervezte, aki korábban a Louis Vuittonnál is dolgozott. A ruha természetesen a Nike Queen kollekcióját erősíti. Serena szerint könnyű benne játszani, de azért a tütü miatt gyakorolt benne korábban is.

Serena fekete tüllszoknyában a US Openen Forrás: Getty Images

Azt nem szeretnénk és nem is tisztünk megítélni, hogy Serena ruhája „illik-e” az eseményhez. Sokan sokféle véleményt fogalmaztak meg: vannak, akik a franciákat elitizmussal vádolják, mások éppen azt hangoztatják, hogy a szabályok teszik széppé ezt a sportágat.

16 évesen felért a csúcsra Cindy Crawford lánya: megérkezett Karl Lagerfeld és Kaia közös kollekciójahttp://www.life.hu/trend/20180827-karl-lagerfeld-es-kaia-gerber-kozos-kollekciot-tervezett.htmlHa az ember olyan felmenővel akar érvényesülni a divatiparban, mint Cindy Crawford, ráadásul a tehetsége és szépsége sem marad el tőle, akkor lehetünk szemtanúi egy olyan hamar felívelő karriernek, amilyen Kaia Gerberé. TrendOrigoMelyik sztárnak áll jobban ugyanaz a ruha? Szavazz!http://www.life.hu/trend/20180815-osszeoltoztek-a-sztarok-szavazz-kinek-all-jobban.htmlNem ritka, hogy ugyanazt a ruhát két sztár is viseli. Jobb esetben persze nem ugyanazon az eseményen, hiszen az már kínos divatbakinak minősülne. Így viszont lehetőségünk van, hogy összehasonlítsuk, kinek áll jobban, ki, mit hoz ki egy-egy darabból. Szavazd meg, kinek az outfitje tetszik jobban! TrendOrigoA 60 éves Madonna legnagyobb botrányai: születésnapi összeállítás (18+)http://www.life.hu/trend/20180814-a-60-eves-madonna-legnagyobb-botranyai.htmlHogyan máshogy emlékezhetnénk meg a pop koronázatlan királynőjének hatvanadik születésnapjáról, mint legnagyobb botrányaival. Madonna induló karrierjét még az egyház is rossz szemmel nézte, azóta persze némileg csitult az énekesnő polgárpukkasztó hajlama, de korántsem hagyta el. Hatvanévesen is ugyanaz a bevállalós díva! TrendOrigoRúzstrendek az elmúlt száz évbőlhttp://www.life.hu/trend/20180814-ruzstrendek-az-elmult-szaz-evbol.htmlAhogy az általános divatirányzatok, vagy éppen a szemöldöktrendek, úgy változott az elmúlt tíz évtizedeiben az is, hogy milyen rúzs volt éppen a trendi. Következzenek az elmúlt száz év legdivatosabb árnyalatai. Neked melyik a kedvenced? TrendOrigoA top 13 kedvenc kiegészítőnk Meghan Markle gardróbjábólhttp://www.life.hu/trend/20180808-meghan-markle-legszebb-kiegeszitoi-taskak-cipok-egyebek.htmlA hercegi esküvő, vagy inkább már az eljegyzés óta semmi nem tartja akkora lázban a sajtót, illetve a divat szerelmeseit, a királyi család rajongóiról már nem is beszélve, mint Meghan Markle öltözködése. Minden hivatalosan eseményen viselt outfitjéről cikkek jelennek meg bíráló vagy éppen dicsérő felhanggal. Mi ezúttal azt a 12 kiegészítőt szedtük össze az elmúlt hónapokból, ami a legnagyobb kedvencünkké vált. Tarts velünk Meghan gardróbjába! TrendOrigoRihanna visszahozza a divatba a hajszálvékony, rajzolt szemöldöktrendet?http://www.life.hu/trend/20180809-rihanna-hajszalvekony-szemoldokkel-pozol-a-brit-vogue-szeptemberi-cimlapjan.htmlTudjuk jól, hogy a divatlapok világában mindig a szeptemberi szám a legfontosabb. Míg tavaly az amerikai Vogue címlapjáról cikkeztünk, ezúttal a brit kiadás ütött akkorát, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Címlapján Rihanna szerepel hajszálvékony, tetovált hatású szemöldökkel. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.