Mi mindenre lehet használni egy sálat? 8 trendi ötlet!

Selyem sál ötlet trendi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi mindenre lehet felhasználni egy klasszikus selyemkendőt? Csak egy kis kretivitásra van szükség, hogy kiszakadjunk a megszokott keretekből, és egy sálat akár óraszíjként, vagy táskaként gondoljunk újra. A Marie Claire munkatársának, Julia Gallnak köszönhetően a selyemkendő lett az új kedvenc kiegészítőnk: ismerd meg a divatszerkesztő vagány ötleteit!
  • Kösd masnira

Ahelyett, hogy egyszerűen a nyakadba lógatnád, sokkal fifikásabb és szebb megoldás, ha masnira kötöd. Így akár egy statement nyaklánc helyett is választhatod a sálat. A selyemmasni nagyon jól mutat egy vékony pulcsival és farmerral, de akár egy kosztümöt is feldobhatsz vele.

Kösd masnira Forrás: Allie Holloway/Marie Claire
  • Kösd meg a válladnál

Egy szakavatatlan ember számára ez a sál tényleg olyan, mintha a felső részét képezné, pedig mindössze arról van szó, hogy egy, az aktuális outfithez passzoló sál lett rákötve. Soha többet nem fogsz unalmasnak találni egy szimpla ujjatlan felsőt.

Kösd meg a válladnál Forrás: Allie Holloway/Marie Claire
  • Használd napszemüveghez

El sem tudtad képzelni, hogy egy szemüveg lánc is lehet trendi? Itt a bizonyíték. Kösd a sál egy-egy végét a napszemüveg szárához, és élvezd az új, vagány kiegészítődet.

Használd napszemüveghez Forrás: Allie Holloway/Marie Claire
  • Legyen karkötő

Egy kisebb kendőt akár karkötőként, de még óraszíjként is használhatsz. Ha cserélhető szíjas órád van, vagy ha egyszerűen elhasználódott az előző szíjad, ezzel a módszerrel feltűnő darabot tudsz a csuklódra varázsolni.

Legyen karkötő Forrás: Allie Holloway/Marie Claire
  • Viseld öv helyett

Az ősz a menő ballonkabátok időszaka. Sokan viselik a szezonban ezt a fazont, de te könnyedén kitűnhetsz, ha övként egy sálat kötsz meg a derekadon. Válassz egy extravagáns darabot és tündökölj.

Viseld öv helyett Forrás: Allie Holloway/Marie Claire
  • Használd táskaként

Ha a sálad elég hosszú, ideiglenes kistáskává is alakíthatod. Újszerű és zseniális ötlet, bár kétségtelen, hogy nehéz tárgyakat nem lehet cipelni benne, de egy pénztárca és egy kulcs tárolására tökéletesen alkalmas.

Használd táskaként Forrás: Allie Holloway/Marie Claire
  • Lehet táskadísz is

A táskadíszként funkcionáló charmok ideje lejárt, jöhetnek helyette kendők. Akár nap mint nap cserélgetheted az aktuális outfitednek megfelelően a sálat, amit mindig szorosan tekerj rá a táska láncára vagy bőrpántjára.

Lehet táskadísz is Forrás: Allie Holloway/Marie Claire
  • Hordd felsőrészként

Habár a mostani időjárás már nem kedvez ennek a nagyszerű megoldásnak, de ha előtted áll a nyaralás, feltétlenül próbáld ki még idén. Ahogy a képen is látszik, két kendőre lesz szükséged, amit a négy sarkán kell összekötnöd. Egyedi crop top válik belőle, amit magas derekú szoknyával vagy nadrággal viselj.

Hordd felsőrészként Forrás: Allie Holloway/Marie Claire

Ha ezek után minden vágyad egy szép kendő, inspirálódj a bazárunkból:

1. Parfois 8995 Ft, 2. Bershka 1995 Ft x, 3. Bershka 1995 Ft, 4. Zara 3595 Ft, 5. Mango 6995 Ft, 6. H&M 1990 Ft, 7. Zara 3595 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.