újrahasznosítás szemét DIY ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szemétből is lehet fantasztikusat alkotni. Imádjuk az ilyen projekteket, mert segítenek kilépni a megszokott keretekből, ráadásul kreativitásra és újrahasznosításra ösztönöznek. 

Korábban két fantasztikus anyukáról is írtunk, akik már nem használt ruhákat álmodnak újra. Stephanie Miller férje régi vagy kinőtt ingeiből varr tündéri gyerekruhákat, Sarah Tyau pedig komoly ideológiával a háta mögött, a fast fashiont elutasítva mindenféle kidobásra szánt ruhának ad új életet varrógépe segítségével. Igazi példaképek ők a 21. században, és mindenki az, aki az újrahasznosításra, a zero waste (hulladékmentes, pazarlásmentes) életmódra vagy éppenséggel a szemét lehetséges új életére hívja fel a figyelmet.

Ezt teszi például Emily Seilhamer is. A 25 éves lánynak szenvedélye a kreativitás megélése, a mások szerint szemétre ítélt tárgyak, anyagok újrafelhasználása. Nem csak ruhákat, lakberendezési tárgyakat is készít, leghíresebb projektje azonban mégiscsak egy ruha volt. Ehhez nem kevesebb mint négyévnyi gyűjtögetésre volt szüksége, ugyanis egy bizonyos fajta cukorka papírjából készült a darab. Mivel az egész család kedvence volt ez a cukor, sokan gyűjtötték neki a csomagolást, és négy év alatt meg is lett a szükséges mennyiség. Ebből készült el végül a ruha.

Emily Seilhamer négy év alatt gyűjtötte össze a kellő mennyiségű cukorpapírt az egyedi ruhához Forrás: Facebook/Artistry and Upcycling by Emily Seilhamer

Egy másik fiatal lány, Amber Scholl is híres lett DIY projektje kapcsán. Ebben az esetben elsősorban nem az újrahasznosításról volt szó, az üzenet inkább az volt, hogy nem kell több tízezret vagy akár százezret költeni egy igazán elegáns és különleges ruhára, mert akár néhány szemeteszsákból is igazán nagyszerűt lehet alkotni. És valóban, a képek önmagukért beszélnek.

Amber Scholl szemeteszsákból alkotott egy elegáns és különleges ruhát Forrás: Twitter/Amber Scholl
Mit viselj a legforróbb nyári napokon? Ruhák tikkasztó meleghezhttp://www.life.hu/trend/20190705-ruhak-a-legmelegebb-nyari-napokra.htmlEgy igazán forró nyári napon, amikor a legszívesebben a bőrünkből is kibújnánk, egyáltalán nem mindegy, hogy milyet ruhát veszünk fel, hiszen egy természetes, lenge fazonú darabban sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat, mint egy testhezállóbb nejlonruhában. TrendOrigoRövidnadrágmustra: ezek a legtrendibb fazonokhttp://www.life.hu/trend/20190703-rovidnadrag-mustra-ezek-a-legtrendibb-fazonok.htmlA nyár évről évre visszatérő alapdarabja a sort. Három kedvenc fazonunk van idén, mindegyik más stílust, más életérzést képvisel, de izgalmasak és szerethetők. Találd meg te is a kedvencedet! TrendOrigoA nyári smink alapszabályaihttp://www.life.hu/trend/20190702-a-nyari-smink-alapszabalyai.htmlNyáron egészen másfajta ápolást és sminktermékeket igényel az arcunk, mint más évszakokban. A bőröd szépségének, egészségének érdekében érdemes betartani néhány alapszabályt. TrendOrigoAz érzékeny bőr legjobb barátja: az Aloe verahttp://www.life.hu/trend/20190627-az-erzekeny-bor-legjobb-baratja-az-aloe-vera.htmlMár az ókorban is használták gyógyászati célokra az Aloe verát, ami a szépségiparnak is rendkívül fontos, természetes alapanyaga. A pozsgás hosszú leveleinek kocsonyás belseje bőrnyugtató, sejtregeneráló, gyulladásgátló hatású. Széles körű hatása miatt sokféle kozmetikumban megtalálható. Mutatjuk is a kedvenceinket! TrendOrigoMég hogy a kor számít! Gyönyörű modellek 60 feletthttp://www.life.hu/trend/20190628-gyonyoru-orosz-modellek-60-felett.htmlA fiatalságkultusz szerencsére visszaszorulóban van. Hollywoodban sem mindenki plasztikáztat, a méltóságteljes öregedés hívei egyre többen vannak, és egyre jobban megbecsülik őket. TrendOrigoSzőrtelenítés nyáron: ezeket a szabályokat tartsd behttp://www.life.hu/trend/20190701-a-nyari-szortelenites-szabalyai.htmlA nyári formához a nők számára a szőrtelen test is hozzátartozik. De melyik módszer a legalkalmasabb, ha nyaralásra készülünk, és mire kell odafigyelni a nyári szőrtelenítés kapcsán? Most eláruljuk! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.