A nők 32, a férfiak 31 évesen fogynak a legkönnyebben

Forrás: Thinkstock -
nők fogyás egészség életmód férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők számára a 32 éves kor a legideálisabb, ha fogyókúrázni szeretnének, míg a férfiak a jelek szerint 31 évesen adják le a fölösleges kilóikat a legkönnyebben.

A harmincas éveink eleje tökéletes vízválasztó, ilyenkor ugyanis a többség felhagy a mértéktelen bulizással, és jobban odafigyel az egészséges étrendre, mint korábban. Ugyanakkor azok, akik a harmincas éveik végén, esetleg a negyvenes éveik elején járnak, kevesebbet törődnek a külsejükkel, mint a fiatalabbak, ezért fogyniuk sem egyszerű – derül ki egy étrendkiegészítőkkel foglalkozó nemzetközi cég friss kutatásából, amely 1000 résztvevő segítségével készült, interjúk felhasználásával.

Forrás: Thinkstock

A megkérdezettek túlnyomó többsége – 82 százalék – számolt be arról, hogy a 30. születésnap egyfajta vízválasztó volt a számukra, amikor is képessé váltak arra, hogy tudatosan figyeljék a testüket és következetesek legyen az étrendjükkel kapcsolatban, így érthető, hogy ettől a ponttól kezdve könnyebben leolvadtak róluk a kilók. A statisztika megértéséhez azt is tudnunk kell, hogy az átlagos brit nő néhány héttel a 30. születésnapja előtt szül először, tehát 32 éves kora körül jön el az az időszak, amikor friss anyaként többet tud foglalkozni a külsejével, és szeretné leadni a terhesség során felhalmozott extra kilókat. Úgy tűnik, a házas nők eleve kevesebb gyorsételt esznek, mint az egyedülállók: tízből négy válaszadó – tehát 42 százalék – arról számolt be, hogy az esküvő után egészségesebben kezdett táplálkozni.

Mi a helyzet a férfiakkal? Nos, a megkérdezettek 36 százaléka azt állította, hogy 30 és 35 év között fogyott a legkönnyebben, s a 31. születésnap környéke bizonyult a legtökéletesebbnek diéta szempontjából. A jelek szerint mindkét nem számára fontos mérföldkő a harmincas szám, amelynek köszönhetően igyekszenek jobban odafigyelni a testük jelzéseire. Mindenki tart attól, hogy öregedni kezd, ezért harminc fölött egyszerűen jobban vigyáz a vonalaira.

Ha még nem ismered a deszka gyakorlatot, ami szuperhatékonyan formálja a hasad, a Vitalteam most megmutatja, hogyan csináld!

Pajzsmirigy-para: avagy ez is lehet a hízás okahttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140509-pajzsmirigy-tul-illetve-alulmukodes-jele-lehet-a-hizas-a-fogyas-a-szaraz-haj-a-szaraz-bor-a.htmlTudatosan szinte senki nem figyel arra, hogy megfelelő mennyiségben juttatja-e be a szervezetébe a jódot. Pedig a túlzott vagy éppen fordítva, a túl kevés jódfogyasztás magában hordozza a pajzsmirigy-betegségek kialakulásának kockázatát. Szántó Daniella, a Kezdj új életet a Life.hu-val fogyni vágyó menyasszonyánál is pajzsmirigy-alulműködést állapítottak meg az orvosok, de amióta gyógyszeres kezelést kap, minden panasza szűnni látszik. DaniellaOrigoTurbóra kapcsolhat a fogyni vágyó lányhttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140509-daniella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-fogyni-vagyo-menyasszonya-ezen-a-heten-jiaidozott.htmlSzántó Daniella, a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottja, aki augusztus esküvőjére szeretné bombaformába hozni magát, ezen a héten sem lazsált.Daniella--Daniella beleerősít - egyre izmosabb ezektől a gyakorlatoktól!http://www.life.hu/ujelet/daniella/20140508-daniella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-kivalasztottja-ujabb-erosito-gyakorlatsorozata.htmlDaniella, a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottja, aki bombaformába szeretné hozni magát augusztusi esküvőjére, már több mint 10 kilótól szabadult meg. Többek között az alábbi erősítő gyakorlatoknak köszönhetően. DaniellaFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.