Daniella, az aszfalt ördöge - így streetballozik egy vagány lány

Fotó: Pál Anna Viktória / Life.hu -
Streetball Challenge szántó daniella fogyás kosárlabda új élet projekt sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztusi álomesküvője közeledtével Daniella hétről-hétre új és újabb kihívásokat vállal, hogy további dekákat faraghasson szemlátomást karcsúsodó testéről. A sok futó-, úszó- és kerékpáros edzést követően legutóbb a labdajátékok irányába tett egy kis kirándulást a Vitalteam szakértőinek segítségével.

A kosárlabda évek óta egyre dinamikusabban fejlődő sportág Magyarországon is, de utcai változata, az ugyancsak Amerikából indult streetball, a fiatalok körében különösen divatos. A fővárosban több helyen is vannak olyan utcai "szentélyek", mint a Pillangó utcai, ahol egy helyen 6-8 pálya is található. Ezek mindegyike csak egyetlen palánkból áll, hiszen ebben a játékban csak 2-2, vagy 3-3 fős csapatok játszanak egymás ellen, így lényegesen kisebb a helyigénye, mint a klasszikus kosárnak.

Fotó: Pál Anna Viktória / Life.hu

Daniella - miután elleste az alapokat a szomszédos pályákon küzdő profiktól - Tamással és Péterrel gyakorolta előbb a kosárra dobás, majd a mezőnyjáték technikáját. Mivel a Vitalteam mozgáskoordinátorai sem igazán profik ebben a sportágban, inkább játékos átmozgatás, egymást ugrató bulimeccs lett a délutáni összejövetelből, amit azonban így is nagyon élveztek a résztvevők, akik észrevétlenül is jelentős kalóriamennyiséget égettek el a napsütéstől forró aszfalton. Az ilyen intenzív edzés esetén fontos, hogy megfelelően igyunk és táplálkozzunk, étlen-szomjan semmiképp ne kezdjünk edzésbe, főleg nyári melegben! A diétánkat egyébként is hatékonyabbá tehetjük, ha az edzést és az evést megfelelően összehangoljuk.

/1406/Danie201466171626

Péter és Tamás szerint Daniella meglepő mozgékonyságról és remek labdaérzékről tett tanúbizonyságot. A szűk egy órányi játék során is kiderült, hogy a már eddig leadott 14 kiló is sokkal dinamikusabbá, energikusabbá tette és lényegesen nagyobb hatékonysággal végzi a különböző sporttevékenységeket, mint a közös felkészülés kezdetén. Ebben nyilván a hatékony diétának és az átgondolt mozgástervezésnek is jelentős szerepe van. A továbbiakra nézve mindenesetre mesterek és tanítványuk megegyeztek abban, hogy a monoton, klasszikus ciklikus sportágakra épülő, illetve fitnesstermi zsírégető edzések színesítésére időnként bedobnak majd egy-egy olyan szórakoztató labdajátékot is, mint a streetball.

Megmutatjuk, mivel mennyi kalóriát égethetsz elhttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140605-megmutatjuk-mivel-mennyi-kaloriat-egethetsz-el.htmlTestsúlyunk megtartása vagy a fogyás érdekében sok mindent tehetünk, de ehhez leginkább azt kell tudnunk, mely mozgásforma mennyi kalóriafogyasztással jár. A Vitalteam segítségével most megnézünk ebből a szempontból néhány hétköznapi tevékenységet, melyik mennyi kalória elégetésével jár óránként.Daniella--100 százalék zsírégetéshttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140606-szanto-daniella-a-kezdj-uj-eletet-fogyni-vagyo-menyasszonya-mogott-suru-het-all.htmlSzántó Daniella, a Kezdj új életet a Life.hu-val fogyni vágyó menyasszonya ezen a héten mindent beleadott! Bízunk benne, hogy mindez meg is látszik majd a következő méréskor - és ismét jó néhány kilóval kevesebbet mutat majd a mérleg nyelve. Ha ilyen jól halad a lány a fogyásban, biztosan valóra válik az álma: a Life.hu és a Vitalteam segítségével bombaformába kerül majd augusztusi esküvőjére.DaniellaFotó: Hámori Zsófia/Life.huJegyesek párbaja - Daniella vs. Bencehttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140603-szanto-daniella-a-kezdj-uj-eletet-fogyni-vagyo-menyasszonya-parbajra-hivta-volegenyet.htmlAz augusztusi álomesküvőjére készülő Daniella már 14 kilótól szabadult meg az elmúlt hónapokban a Daniellát a fogyásban segítő Vitalteam edzőinek segítségével. Az elmúlt héten Daniella munkahelyén kollégái úgy nyilatkoztak, hogy komoly változásokat tapasztalnak az ifjú menyasszony munkabírása és hangulatának javulása terén is. A látványos eredmény - no meg egyre javuló erőállapota - a lány párját, Bencét is kíváncsivá tette: vajon bírja-e már vele az iramot futás közben is?DaniellaFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.