Sztárok, akik legyőzték a rákot

Forrás: AFP -
betegség sikeres gyógyulások daganatos beteg új élet projekt egészség albert kinga celebek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A külföldi hírességek közül is sokan szembenéztek már a rettegett kórral, a rákkal. A betegséget azonban számos világhírű celeb túlélte, legyőzte, mi több, további élete során fontossá vált számára az egészségmegőrzés, a daganatos betegségek megelőzése, a sorstársak támogatása.

Íme öt elszánt és erős túlélő a daganatot leküzdő külföldi sztárok sorából:

Kylie Minogue

A popsztárnál 2005-ben diagnosztizáltak emlőrákot, és azonnal meg is műtötték. A műtétet követően még hosszadalmas, kellemetlen kezelések sora várt rá, de az énekesnő mindvégig próbálta megőrizni hitét abban, hogy meggyógyulhat. Az első pillanattól kezdve nyíltan vállalta küzdelmét és megpróbáltatásait. Fontossá vált számára a felvilágosítás, azt szeretné, ha minél több emberhez eljutna az üzenet: ne féljenek az emberek a szűrővizsgálatoktól. A korai felismeréssel kapcsolatos "kampánya" valószínűleg sok fiatal nő életét mentette meg. Egy televíziós interjúban azt is elmondta, hogy alapvetően változtatta meg a gondolkodását a betegség, valamint a viszonya más emberek szenvedéseihez is változott: "Ahogy belépek egy kórházba, és meglátom a daganatos gyerekeket, tudom, hogy min mennek keresztül, ahogy ők is látják, hogy én ezzel tisztában vagyok."

Forrás: AFP

Sharon Osbourne

Több mint tíz évvel ezelőtt vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. Egy rutinvizsgálat során fedezték fel a burjánzó daganatot, de életét valószínűleg határozott férjének, Ozzynak köszönheti, aki kemény csatát vívott azért, hogy párja kivizsgáltassa magát. A kór legyőzése után érzékeny szívvel figyelte sorstársai szenvedéseit, és nem egy alkalommal segítette pénzadományokkal mások gyógykezelését. 2012-ben, egy DNS vizsgálat után, amely kimutatta, hogy Sharonnek hajlama van a mellrák kialakulására, úgy döntött, hogy nem hajlandó a rák árnyékában élni. Mindkét mellét leoperáltatta, hogy megelőzze a betegség kiújulását szervezetében.

Forrás: AFP

Cynthia Nixon

Cynthia Nixonnál, a Szex és New York színésznőjénél a melldaganatot szintén egy rutinvizsgálat során diagnosztizálták. A színésznő számára nem volt ismeretlen a betegség, mert évekkel azelőtt édesanyjánál is megállapították a mellrákot, aki pozitív, erőt adó példaként túlélte a daganatos megbetegedést.
A rákos daganat eltávolítása után a gyönyörű színésznő többhetes kemoterápiás kezelésen esett át. Sikerrel. Gyógyulása óta lelkes mellrákellenes aktivista, hírnevét, kapcsolatait is felhasználja arra, hogy a szűrővizsgálatokról szóló televíziós műsorok, különös tekintettel a mammográfiai vizsgálatok életmentő fontosságára, minél szélesebb réteghez elérjen.

Forrás: AFP

Christina Applegate

Applegate rákos elváltozását, ahogy a mai napig olyan sok más nőnél, véletlenül vették észre, bár "szerencsére" korai stádiumban járt a betegség. Ennek ellenére a színésznő határozott döntéssel nemcsak a daganatban érintett, de az egészséges mellét is leoperáltatta. Később egy televíziós interjú során elárulta ennek hátterét is: azért kérte a műtétet, mert megtalálták nála a melldaganatok kialakulásáért felelős gént. Döntésében az is megerősítette, hogy évekkel korábban édesanyja szintén megvívta csatáját a halálos kórral. A Rém rendes család csacska Kellyje nemcsak legyőzte a rákot, de fel is vette a harcot ellene: a diagnosztizálás után rövid idővel egy televíziós műsorban beszélt a betegségről és rákellenes adománygyűjtő kampányokhoz is adta a nevét. A most 41 éves hírességnek azóta született egy kislánya. Christina gyógyultnak vallja magát.

Forrás: AFP

Anastacia

Az énekesnő nem egyszer, de kétszer is sikerrel kerekedett felül a betegségen. 2003-ban mellkisebbítő műtétet szeretett volna elvégeztetni, ekkor fedeztek fel nála korai stádiumú mellrákot. Akkor műtéttel valamint kemoterápia segítségével gyógyult meg.10 évvel később, 2013 februárjában azonban ismét jelentkezett a daganat, ismét a mellét támadta meg, de ahogy írta a Twitterén is, több esélye nem lesz a ráknak, hiszen mindkét mellét leoperáltatta. "Apropó, rákmentes vagyok, most már örökre!"

Forrás: Northfoto

A gyönyörű, "fekete hangú" énekesnő is felvette a kesztyűt a melldaganattal szemben: létrehozta a nevével fémjelzett, Anastacia Fund alapítványt, amely a daganatos megbetegedések megelőzésével, rákellenes kutatásokkal foglalkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.