Telekom Vivicittá interjú új élet projekt albert kinga futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kropkó Péter, az  51-szeres Ironman szerint Kinga olyat csinált, melyet az ország 93 százaléka nem: megfordította a sorsát, életmódot váltott. A Life.hu mozgáskoordinátora, Kinga edzője elfogadta volna, ha Kinga nem folytatja, de szerencsére nem ez történt. Albert Kinga, aki a tavalyi év végén még kemoterápiát kapott, idén már a Vivicittára készül. A célhoz vezető úton azonban lehet és megbocsátható elfáradni. Albert Kingával a pozítív gondolkodásról beszélgettünk.

Life.hu: Miért hagytad abba a felkészülést?

Kinga: A felkészülést nem hagytam abba, ugyanúgy edzettem tovább, csak ezúttal egyedül, mert nem esett jól, hogy kihagytak a döntésből, hogy 10 km-t kell futnom, és egy kis magányra volt szükségem.

Life.hu: Sokan biztattak, hogy folytasd. Még Kokó is, hogy fogadtad?

Kinga: Nagy megtiszteltetés, hogy egy olimpiai bajnoktól kaphattam ilyen biztató szavakat. Pozitív és inspiráló hatással voltak rám. Az, hogy sokan hozzászóltak a rólam megjelenő cikkekhez, és bíztató szavakat írtak a Facebookon rádöbbentett, hogy sokan követnek és sokan szívügyüknek tekintik az én vállalásomat. Mivel ezekkel az emberekkel nem találkozom, így nehéz elképzelni, hogy mennyien is követhetnek és szurkolhatnak nekem. Nagyon inspirálóan hat rám minden kedves bíztatás és hozzászólás. Kapok az enyémhez hasonló történeteket is, és olyanoktól is, akik már előrébb tartanak mit én, akik szintén betegek voltak és életformájukká vált a sport, és remek eredményeket tudhatnak magukénak. Számomra a legmegdöbbentőbb bíztatás az volt, amikor egy lány leírta, hogy példaképévé váltam.

Fotó. Gáldi Andrea

Life.hu: Mit csináltál az elmúlt héten, míg nem láthattunk?

Kinga: Természetesen tovább edzettem, csináltam mindazt, amit Kropkó Péter és Gajdos Tamás előírt nekem, csak ezúttal egyedül végeztem. Szükségem volt egy kis szünetre egy kis szusszanásra, hogy újra átértékelhessem a dolgokat és újult erővel folytassam mindazt, amit célul tűztem ki. Másrészről az esedékes kontrollokra kellett mennem, amik mindig stresszesek, hiszen még nem mondhatom magamat gyógyultnak. Természetesen a férjem Tamás tudta, hogy min megyek keresztül, és azt is tudta, hogy fel fogok ebből állni. Úgy gondolom, hogy nincs az a cél, aminek a megvalósításában ne lennének hullámvölgyek. Hiszen, ha nem lennének, akkor a végeredményt és a sikereket sem tudnánk úgy értékelni.

Life.hu: Milyen típusú ember vagy? Szily Nóra, aki leginkább lelkileg segíti felkészülésed, mondta, hogy a szemedben ott van a ragadozó, aki küzd. Milyen csillagjegyben születtél?

Kinga: A csillagjegyem a szűz, de szerintem nem mondhatom magamat tipikus szűznek. Szeretem a rendet, az átláthatóságot, de nem törekszem rá végletekig, hogy rend vegyen körül. Másrészről igazi küzdő típusnak tartom magam, valahogy az élet mindig próbára is tett. A betegséget is egy olyan dolognak fogtam fel, hogy le kell küzdeni, végig kell csinálni a szükséges "rosszat", plussz beletenni önmagamat is amennyire csak tudom. És ha ezt végigviszem, akkor borítékolhatom a sikert, azaz a gyógyulást. Természetesen ez egy máig és még pár évig tartó folyamat.

Fotó. Gáldi Andrea

Life.hu: Mit jelent neked a pozitív gondolkodás? Mennyire értékelted át az életed, miknek tudsz örülni a gyógyulásod óta?

Kinga: Azt gondolom, ha valaki tartósan beteg lesz, vagy megérinti a halál szele, annak átértékelődik az élete. Valahogy máshova kerülnek a súlypontok. Más dolgokat kezdesz értékelni és fontosnak tartani. Én sokkal megfontoltabb lettem, kevésbbé hagyom magam kibillenteni, és az élet átolódik a jelen megélésébe.

Life.hu: Mi segít a nehéz helyzetekben?

Kinga: Ha az embernek családja van, akkor a legfőbb mozgatórugója az életének ők lesznek. Ha gyerekeid vannak, akkor fel szeretnéd őket nevelni, és a férjeddel is szeretnél még hosszú éveket megélni. Ez a tény mindenképpen átsegít a nehéz órákon. Másrészről én az a típusú ember vagyok, akinek néha el kell vonulnia, hogy gondolkodhasson. Ilyenkor mindig valami kreatív dolgot csinálok gyöngyöt fűzök, kötök, rajzolok, fantasztikusan ki tudnak kapcsolni.

Life.hu: A családod mit szól a változáshoz?

Kinga: Tamás szerint vidámabb vagyok, energikusabb és sokkal pozitívabban állok a dologhoz. A gyerekeim még két évesek sincsenek, így velük még nem tudunk beszélni, de ha én kiegyensúlyozott vagyok, az mindenképp jót tesz nekik is.

Fotó. Gáldi Andrea

Life.hu: Hol lehet veled legközelebb közösen futni?

Kinga: A Margitszigeten várunk mindenkit szeretettel március 29-én szombaton 10.00-kor, ahová Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is jelezte részvételét és Kovács “Kokó” István boxbajnokot is meghívtuk.

Life.hu: Tervezel a távolabbi jövőre?

Kinga: A jövőbeni célom, hogy folytassam a sportolást és ha lehet, szeretnék újabb célokat kitűzni és megvalósítani.

A Vitalteam és Kokó legfontosabb tanácsa Kingának az volt, hogy élvezze az edzéseket, és ne a teljesítményre koncentráljon. Nézd, meg 8 tippünket, hogyan teheted a saját edzéseidet is élvezetessé!

Így szurkoltok tihttp://www.life.hu/ujelet/kinga/20140324-rajongoi-uzenetek-kinganak-a-kezdj-u-eletet-projekt-kivalasztottjanak-amin-meghatodik.htmlKinga rajongói aggódtak Kingáért az elmúlt időszakban. Számos üzenettel igyekeztek lelket önteni a mellrákból felgyógyult sportolóba, aki el is érzékenyült a rajongói levelek olvasása közben. KingaFotó: Hámori Zsófia/Life.huKovács "Kokó" István megható szavai Kingánakhttp://www.life.hu/ujelet/kinga/20140318-koko-uzent-kinganak-biztatja-hogy-ne-adja-fel-a-versenyt.htmlAlbert Kinga, a mellrákból felgyógyuló, Vivicittára készülő lány elfáradt a kemény edzésektől és meg is orrolt edzőire, amikor azok bejelentették ország-világ előtt, hogy Kinga az áprilisi futóverseny 10 km-es távját készül lefutni. A nagy nyomás hatására Kinga visszavonulót fújt. Barátai és ismert emberek is biztatják, hogy ne adja fel a küzdelmet. Ezúttal a híres boxbajnok és az OzoneNetwork műsorvezetője, Kovács "Kokó" István próbált a lelkére hatni.KingaFotó: Tuba Zoltán - OrigoA Mokka stábja is üzent Kingánakhttp://www.life.hu/ujelet/kinga/20140314-szily-nora-es-kropko-peter-kinga-eltuneserol-meselnek-a-mokkaban.htmlSzily Nóra coach és Kropkó Péter mozgáskoordinátor, a Life.hu sztárszerzői a TV2 Mokkában meséltek Kinga eltűnéséről. Kinga

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.