Zsírfogyasztás a terhesség alatt - Erre figyelj!

zsír baba szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők óva intik a kismamákat a többszörösen telítetlen zsírsavak fogyasztásától, ezek ugyanis károsan hatnak a baba súlyára.

Nagyobb valószínűséggel lesz elhízott az a gyermek, akinek az édesanyja a terhesség alatt "rossz" zsírokat fogyaszt - derül ki egy amerikai kutatásból. Kutatók összesen 293 négy és hat év közötti gyermek zsír-izom arányát vizsgálták meg, melyek eredményét összevetették édesanyjuk terhessége alatt vett vérmintájával. Azok az anyukák, akik omega-6 zsírsavat fogyasztottak a várandósság idején, sokkal nagyobb zsírtömegű babát hoztak világra, mint azok, akik az omega-3 zsírsavat részesítették előnyben.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A tanulmány szerzője, dr. Nicholas Harvey szerint a baba érdekében érdemes odafigyelni a "jó" zsírok fogyasztására, amelyek nagy arányban fordulnak elő az olajos halakban. "Az eredmények felhívják a figyelmet arra, hogy az állapotos kismamák változtassanak étrendbeli szokásaikon és csökkentsék az omega-6 zsírsavak fogyasztását. Ezzel sokat tehetnek azért, hogy születendő gyermekük egészséges legyen" - javasolja dr. Harvey.

Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!



Újabb titok Katalin hercegnő terhességérőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130102-a-terhes-katalin-hercegno-titka-a-levendulas-sutemeny-hanyinger-ellen.htmlBabaúszás - Valóban veszélyes a gyerekre?http://www.life.hu/anyaskodj/20130116-a-babauszas-soran-a-gyerek-hugyuti-fertozest-kaphat.htmlKincsvadászat indul! Babaruhák fillérekérthttp://www.life.hu/anyaskodj/20121212-fix-aras-vasarlas-helyett-licitvadaszat-az-aukcios-oldalakon.htmlNem tudták megállapítani az orvosok egy újszülött baba neméthttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20121109-az-orvosok-harom-honapig-nem-tudtak-megallapitani-egy-ujszulott-baba.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.