trónörökös Katalin hercegnő pénz II. Erzsébet brit királynő brit királyi család Vilmos herceg születések alapítvány Nagy-Britannia Royal Collection
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnő és Vilmos herceg születendő gyermeke óriási, több milliárdos vagyont jelent majd a brit királyi családnak. A pénzt kulturális célokra és a palota karbantartására fordítják - írja a brit Sun.

Még világra sem jött, de már most tudni, hogy rengeteg pénz folyik majd be a brit uralkodó család kasszájába Katalin hercegnő gyermekének születéséből. A família ugyanis alaposan kiveszi a részét a baba-bizniszből: egyedi babaruhákat és ajándéktárgyakat árulnak majd.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Katalin és Vilmos

A leendő nagypapa, Károly herceg sem marad ki az üzletből: highgrove-i boltjában kézzel készített babacipőket fog árusítani, páronként majdnem nyolcezer forintért. Ezeken vagy a brit zászló vagy egy traktor díszeleg majd. Katalin szülei, Carole és Michael Middleton pedig egy külön aloldalt hozott létre weboldalán, ahol rózsaszín és kék lufikat, gyermekjátékokat, csörgőket lehet rendelni. Az összes bevétel a Royal Collection Trust nevű alapítványhoz kerül, amely fölött Erzsébet királynő rendelkezik.

A különböző baba-, illetve a születéshez kapcsolódó termékek kiskereskedelmi értékesítéséből befolyó összeg akár több mint százmillió fontot (34,2 milliárd forintot) is hozhat a családnak - nyilatkozta a lapnak Joshua Bamfield professzor, aki a baba születésének gazdasági hatásait vizsgálja.

Ahogy a Life.hu is megírta, a kilencedik hónapban lévő hercegnő hétvégén jelent meg utoljára a nagy nyilvánosság előtt hivatalos eseményen, és várhatóan július közepén szülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.