Rubint Réka: „Egy anyának meg kell tanulnia az elengedést"

Forrás: Rubint Réka -
Rubint Réka szülő lány fiú nevelés Szandi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar sztáranyukákat kérdezünk, mennyivel könnyebb vagy nehezebb lányos anyának lenni?

Rubint Réka két fiúgyermek és egy lánygyermek édesanyja, így neki bőven van abban tapasztalata, hogyan kell a fiúkkal és lányával megtalálni a közös hangot.

Forrás: Rubint Réka

„Mielőtt Lara megszületett, kisfiút szerettem volna, aztán világra jött a lányom, az első gyermekem, és szerelmes lettem. Később lányos anyaként, már azt tudtam nehezen elképzelni, milyen érzés lesz egy kisfiú édesanyjának lenni. Míg egy gyermekem volt,

az is kérdéses volt számomra, hogy egy anya hogyan tudja két- vagy háromfelé osztani a szeretetét.

A sors, az érzelmek azonban mindent megoldottak" – kezdte Réka, aki most éppen az elengedést tanulja lányától.

Forrás: Rubint Réka

„Lara kiskamaszkorban van, beindultak a hormonok, ez az időszak a gyermeknek és a szülőknek is próbatétel. Egy anyának ilyenkor meg kell érteni, érezni, mit igényel a gyermeke, és közben tanulni kell az elengedést. Hagyni kibontakozni a gyermeke egyéniségét, hogy egyedül, a szárnyait bontogatva megtalálja az útját. A fiaim még kisebbek, Lara ma már egy érett egyéniség. Olyan céltudatos, határozott, amilyen én vagyok, ezt tőlem örökölte" – magyarázta a háromgyermekes édesanya.

Norbika Forrás: Rubint Réka

„Norbika most 11 éves, 20 hónappal fiatalabb Laránál. Szeret hozzám bújni, ölelgetni. Sokkal könnyebb úgy elengedni a nagyobb gyermeket, ha még ott van két kisebb, akik még igénylik a babusgatást. A legkisebb gyermekemnek, Zalánnak most nagyon anyás korszaka van, reggel felébred, és egész nap velem van, el sem engedi a kezem. A két fiú között is van különbség. Norbika előzékenyebb, segítőkész, hatalmas szíve van, amikor fáradtan hazaérek, megmasszíroz, segít becipelni a csomagokat.

Zalán Forrás: Rubint Réka

Zalán pedig tiszta apja, imád meglepetésekkel kedveskedni, ő a nőt látja bennem, akit el kell kápráztatni"

– mosolygott Réka.

„A lányom és a fiaim másképp mutatják ki a szeretetüket.

Lara piciként nagyon anyás volt, mostanság, a kamaszkor küszöbén azonban inkább az édesapja figyelmét igényli.

Larával most inkább barátnős a viszonyunk. Étkezési tanácsokat kér, megkérdezi, melyik fürdőruha áll jobban neki, hogyan edzen, én pedig mindig ott vagyok neki, ha szüksége van rám" – mesélte Réka.

Forrás: Rubint Réka

Szandi a gyermekei előtt mindig jó példával járt, és hisz abban, hogy a női és férfi viselkedésformákat a szüleiktől lesik el a lurkók.

„Más a lányok, és más a fiúk viszonya az édesanyjukhoz és az édesapjukhoz. Azt gondolom, más szemszögből, máshogy látja az anyaképet a lánygyermek és a fiúgyermek.

Nagyon nagy felelősség, hogy mi az, amit mi, szülők adunk, mint esetlegesen követendő példát.

Forrás: Facebook/Szandi hivatalos oldala

Egy lány szerintem mindenképpen jó, ha egy olyan anyát lát nap mint nap otthon, aki annak ellenére, hogy erőt sugárzó magabiztos nő, olykor tud esendővé, érzékennyé válni, aki az apuka személyében egy biztonságot adó, udvarias, gáláns férfit tudhat társának. Az apuka viszont példa lehet a »a kis férfiak« számára. Jó, ha látja a fiú az édesapjától, hogy mi az, ami örömforrás tud neki lenni egy kapcsolatban, mi az, ami által az édesanya nőnek érezheti magát a férje mellett. Ezek a minták észrevétlenül lenyomatot képeznek gyermekekben" – kezdte Szandi, aki mindent őszintén meg tud beszélni gyermekeivel.

Domonkos és Blanka Forrás: Facebook/Szandi hivatalos oldala

„Nincsenek tabutémák, Blanka most 16 éves, és már egészen komoly dolgokról tudunk beszélgetni. Domonkos is tinédzserkorba lépett, számára az apja a példakép. Órákat el tudnak tölteni Csabival a különböző barkácsboltokban és – számomra ismeretlen nyelven – megvitatják a legújabb számítógépes fejlesztéseket. Ha valami elromlik a házban, már a nagyfiamat is hívhatom segítségül.

Csabi Forrás: Facebook/Szandi hivatalos oldala

Azt gondolom, jó, ha a gyerekek tudnak valamiféle szabályrendszerhez igazodni, és látnak maguk előtt egy női és férfi példát"

– magyarázta Szandi, aki arról is mesélt, hogy máshogy mutatja ki a szeretetét egy lány és egy fiú.

Anya-lánya szelfi Forrás: Facebook/Szandi hivatalos oldala

„Ahogy nőnek a gyermekeink, egyre inkább lehet érzékelni a változást az érzelmek kimutatása terén. Teljesen másképp ölel meg a fiam engem és az apjukat, és Blanka is teljesen másképp viszonyul hozzám, mint az édesapjához, és én úgy gondolom, ez így természetes" – mondta Szandi.

Sztárcsemeték, akik gyönyörű tinivé cseperedtekhttp://www.life.hu/sztarok/20160708-liptai-claudia-musorvezeto-szandi-enekesno-rubint-reka-fitnesz-edzo-es-kiszel-tunde-lanya-gyonyoru.htmlA sztármamák, Liptai Claudia, Rubint Réka, Kiszel Tünde, Szandi joggal lehetnek büszkék lányukra, és bizony igaz a mondás: „nem esik messze az alma a fájáról”. TV + SztárokOrigoSzandi 40 éves lett – dögös fotóval ünnepel az énekesnőhttp://www.life.hu/sztarok/20160708-szandi-enekesno-negyven-eves-lett-es-dogos-bikinis-viz-alatti-fotoval-unnepelt.htmlVíz alatti sellővé változott a szexi sztár, aki nem titkolja korát, hiszen még mindig olyan formában van, mit egy húszéves. TV + Sztárok--X-Faktor visszatekintő – Felkutattuk, mi lett a tehetségek sorsahttp://www.life.hu/sztarok/20160706-az-rtl-klub-xfaktor-tehetsegeit-toth-andit-benjit-szabo-ricsit-nagy-ricsit-horanyi-julit-faggattuk.htmlAz RTL Klub tehetségkutatójának utolsó évadában szereplő Tóth Andit, a Spoon21 együttest, Benjit, Horányi Julit és a két Ricsit faggattuk, lennének-e mentorok, és mi történt velük az X-Faktor óta. TV + Sztárok--Kiderült, kik a Magyarország szépe döntősei!http://www.life.hu/sztarok/20160707-kiderult-kik-a-magyarorszag-szepe-dontosei-a-lanyok-furdoruhas-versenyen-vettek-reszt-es.htmlSzerdán eseménydús napjuk volt a szépségkirálynő-jelölteknek, hiszen többféle megmérettetésen kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. TV + Sztárok--Szomorú félév volt! Sok hírességtől búcsúztunkhttp://www.life.hu/sztarok/20160628-iden-meghalt-bud-spencer-prince-david-bowie-aigner-szilard-wels-peter-matyas-andai-gyorgyi-muhammad.htmlBud Spencer, Prince, David Bowie, Aigner Szilárd csak pár név azok közül, akik hirtelen intettek búcsút az élet nevű játéknak. TV + Sztárok--Tápai Szabina romantikától túlcsordult fotót posztolthttp://www.life.hu/sztarok/20160628-tapai-szabina-sportolo-es-ferje-kucsera-gabor-romantikatol-tulcsordult-fotot-posztolt-a-torokorszagi.htmlKucsera Gábor, családjával egy törökországi luxushotelben nyaral, ahol szerelmes szelfit lőtt feleségével. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.