A vámpírszérum az új botox?

vér botox ránctalanítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ókorban úgy gondolták, az istenek eledele, az ambrózia lehet a kulcs az öregedés ellen. Ma már - hála a szépségiparnak - a legkülönfélébb trükkökkel és méregdrága kozmetikumokkal próbáljuk megállítani az időt. Most azonban egy egészen új eljárás ütötte fel a fejét - gyenge idegzetűek ne olvassanak tovább!

A szépségipar hemzseg a különböző fiatalító szerektől, az örök üdeséget, feszességet ígérő készítményektől. Az egyik legnépszerűbb ránctalanító szer még mindig a botox, az imádott idegméreg, mely a bőrbe fecskendezve 4-6 hónapra csökkenti az arc mimikáját. A másik kedvelt anyag a gél állagú restylane, melyet az ajkak feltöltésére használnak. A kutatók azonban most olyan kozmetikai eljárással rukkoltak elő, melynél nem kell attól rettegnünk, hogy elveszítjük mimikánkat és egyedi vonásainkat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


A "vámpírszérum" az új botox!

Irigykedünk az Alkonyat vérszívóinak alabástrombőrére, és csodáljuk a True Blood sikersorozat örökifjú hőseit - a legújabb szépészeti eljárás ötlete garantáltan tetszeni fog a vámpírfilm-rajongóknak. A floridai orvosok előszeretettel alkalmazzák az ún. "vámpírszérum" eljárást a fiatalodni vágyó pácienseiknél: a kliens vérét használják a botox és a restylane helyett. A művelet egyébként közel sem új keletű: a baleseti sebészetben már korábban is alkalmazták ezt az eljárást a sebek gyors begyógyítására. Dr. Julio F. Gallo volt az a tudós, aki először felfigyelt a kezelés eredményességére, és beemelte a műveletet a kozmetikai eljárások sorába - mint az örök ifjúság kulcsát. A folyamat könnyen érthető és logikus is: vért vesznek a pácienstől, majd egy műszer segítségével kivonják ebből a vérplazmát. Ezután a botox vagy egyéb ránctalanító szer helyett a plazmát injekciózzák a páciens bőrébe. Saját vérünk simítja ki tehát a gödröcskéket és a mimikai ráncokat.
"Szerintem semmi megdöbbentő nincs ebben. Kihasználjuk azt a csodálatos regenerálódási képességet, amit a testünk tud nyújtani. Az is hatalmas előnye az eljárásnak, hogy a mesterséges vegyületekkel ellentétben erre senki nem lehet allergiás, hiszen a ránctalanító csodaszert a saját testéből nyerjük" - nyilatkozta dr. Gallo, aki a Miami Kormegelőző Intézet orvosa.

A "véres" kezelés ára ma közel 200.000 forint, a hatása körülbelül 8-18 hónapig megmarad. Az amerikai nők odavannak tőle: "A botoxra sosem tudtam volna rávenni magam. A világhálón találtam rá a vámpírszérumra, ami a legmerészebb álmaimat is felülmúlta. A tű annyira vékony volt, hogy nem is éreztem, amikor megkaptam az injekciót" - vallotta egy negyvenéves nő. Az eljárás egyébként már most indulatokat vált ki: Angliában például nem engedélyezték.


Vértisztítás és UV sugarak a ráncok ellen

Ha még nem döbbentünk meg eléggé a vámpírszérumon, akkor bemutatjuk egy másik változatát: nemrég a piacra került egy szintén nagyon hatékony fiatalító kezelés, az ultraibolya sugaras terápia. Az ultraibolya sugarak nagy mennyiségben roncsolják a bőrt, kis mennyiségben azonban jótékony hatásúak, mivel segítik a bőr D-vitamin-termelését. A testből ehhez mindössze 50 ml vérre van szükség. Ezt egy csövön keresztül egy olyan szerkezetbe vezetik, ahol a vér kis mennyiségű UV fényt kap, majd ezek után visszavezetik a véráramba. Az új eljárás alapötletét a vér alacsony oxigéntartalma adta. Ilyenkor ugyanis a vérsejtek nem dolgoznak megfelelően, ez pedig helytelen vérkeringéshez vezethet. A kezelés nemcsak arra hivatott, hogy energiával töltse fel testünket, de sokat segít immunrendszerünk erősödésében, és a bőrre is jótékonyan hat.

Szaporodnak tehát a fiatalító eljárások a kozmetikai ágazatokban és a sebészetben egyaránt. De ne feledjük, nemcsak külsőleg, belsőleg is ápolni kell testünket, ha el akarjuk kerülni a mielőbbi öregedést. Sok folyadék, stresszmentes élet, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, és persze a boldogság ereje is ér annyit, ha nem többet, mint a sokszor kényelmetlen, meghökkentő és fájdalmas sebészeti eljárások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.