Kényeztetés mesterfokon - a legjobb wellnessközpontok Magyarországon

utazás wellness wellness-hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha igenis megérdemled, hogy egész nap a gyógyhatású termálvízben lazíts! Íme az ország jobbnál jobb wellnessközpontjai.

1. Galerius Élményfürdő és Wellnessközpont, Siófok

Míg a kánikulában mindenünket odaadnánk azért, hogy végre elutazhassunk a Balatonhoz, ősszel és télen hajlamosak vagyunk megfeledkezni a tóról - pedig a balatoni wellnessközpontokban a legkeményebb zimankó idején is kellemes órákat tölthetsz! A siófoki Galeriust elsősorban a nagyberényi gyógyvíz és a föld alatti szaunarészleg miatt szeretjük: az 1091 méter mélységből feltörő termálvíz enyhíti a mozgásszervi, nőgyógyászati és urológiai betegségeket, a himalájai és parajdi sótéglákból épített sóbarlang megtisztítja a hörgőket, az óriási finn szaunában pedig garantáltan ellazulhatsz. A tengeri levegős kabin, a fény- és aromaterápiás szoba, a jég- és gőzkabin, a bioszauna és az élményfürdő szerintünk már csak hab a tortán!

www.galerius-furdo.hu
www.galerius-furdo.hu

Hol, mennyiért?

Galerius Élményfürdő és Wellnessközpont
8600 Siófok-Szabadifürdő, Szent Lszló utca 183.
Nyitva tartás: egész évben 9:00-21:00
Árak:
Felnőtt, háromórás belépő az élményfürdőbe és a szaunarészlegbe: 3000 Ft
Felnőtt, egész napra szóló belépő: 3600 Ft
Diák és nyugdíjas, egész napra szóló belépő: 3200 Ft
Felnőtt, hatvanperces sóbarlang jegy: 800 Ft
Galerius "császároknak kijáró" masszázs (40 perc): 5500 Ft


2. Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és Thai Masszázscentrum, Debrecen

Tradicionális thai masszázs, gőzkabinok, különleges herbálmasszázs, na meg a sörös, mézes és aromás "szaunaszertartás" - bár a debreceni Aquaticum elsősorban csúszdáiról és hullámmedencéjéről híres, a wellness-szolgáltatások kínálatára sem lehet panaszod! A Thai Masszázsközpontban ázsiai masszázsmesterek vesznek kezelésbe: a hagyományos test- és lábmasszázs mellett érdemes kipróbálnod a "Luk Pra Kob" forró herbálmasszázst is, amelyet Thaiföldön több száz éve használnak az izmok és az ízületek gyógyítására, a gőzölt herbazsák, a gyógynövények olaja és a speciális fogások ugyanis teljesen ellazítanak. A mézes-sós szaunázást is vétek lenne kihagyni: rövid izzadás után tengeri sóval és mézzel kenheted be magad, a kezelés nemcsak puhává teszi a bőrödet, de halványítja a cellulitiszt is!

www.aquaticum.hu
www.aquaticum.hu

Hol, mennyiért?

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő
4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.
Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 11:00-21:00, péntektől vasárnapig 10:00-21:00 (thai masszázscentrum: minden nap 10:00-22:00)
Árak:
Felnőtt, kétórás belépő az élményfürdőbe: 2300 Ft
Felnőtt, kétórás belépő a szaunacentrumba: 1500 Ft
Gyermek, nyugdíjas és csoportos kétórás belépő az élményfürdőbe: 1800 Ft
Tradicionális thai masszázs (1,5 óra): 7500 Ft
Herbálmasszázs (1 óra): 8000 Ft

3. Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő

Nem túlzás, hogy az egerszalóki wellnessközpont látványa már távolról is lenyűgöző: a szabadtéri medencék szomszédságában ugyanis lélegzetelállító (és nem mellesleg természetes eredetű) sódomb áll, amelyhez hasonló képződmény a világon csupán két helyen található! Ha sikerült elszakadnod a holdbéli hangulatot árasztó sóteraszoktól, valószínűleg a wellness-szolgáltatásokra sem lesz panaszod. A klasszikus svéd- és a népszerű aromamasszázs mellett ugyanis a speciális lávaköves, valamint a tengeri kagylós masszázst is kipróbálhatod, és akkor még a stresszoldó és bőrtápláló vörösszőlős fürdőről, na meg a tejes Kleopátra-kezelésről egy szót sem ejtettünk. A mi kedvencünk mégis a finn szauna, amely Egerszalókon igazi rönkházakban kapott helyet!

www.egerszalokfurdo.hu
www.egerszalokfurdo.hu

Hol, mennyiért?

Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő
3394 Egerszalók, Forrás út 4.
Nyitva tartás: minden nap 10:00-20:00, szaunák 11:00-19:30
Árak:
Szauna belépő (időkorlát nélkül): 1500 Ft
Felnőtt, két és fél órás belépőn az élményfürdőbe: 2500 Ft
Gyerek, két és fél órás belépő az élményfürdőbe: 1500 Ft
Egri vörösszőlő fürdő (20 perc): 4200 Ft
Karibi vulkáni lávaköves masszázs (55 perc): 12800 Ft

4. Mandala Day Spa, Budapest

A Mandalát pontosan azoknak találták ki, akiknek nincs ideje egy egész hétvégét eltölteni valamelyik wellnesshotelben, de pár órára szívesen elszöknének a munka és a család elől. Meg kell hagyni: a fürdő- és élményrészleg hiányának hála itt nincsenek csúszdára várakozó sikítozó gyerekek, ráadásul a masszázstípusok és a különböző kezelések választéka hihetetlen, hogy a finn szaunáról és a jacuzziról már ne is beszéljünk. Ha kedved szottyan, húsz percen keresztül tengeri sós, aromaolajos, tejes vagy virágos vízben lazíthatsz, de érdemes benevezni egy energetizáló, japán Yumeiho masszázsra, valamint egy méregtelenítő, borókás-olívaolajos pakolásra is!

www.mandaladayspa.hu
www.mandaladayspa.hu

Hol, mennyiért?

Mandala Day Spa
1133 Budapest, Ipoly utca 8.
Nyitva tartás: minden nap 10:00-22:00
Árak:
Kényeztető csomag pároknak (20 perc jacuzzi, 60 perc masszázs két személyre): 33000 Ft
Stresszoldó hátmasszázs (30 perc): 7000 Ft

5. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárvári gyógy- és wellnessfürdő is a kedvenceink közé tartozik - hosszú percekig állhatsz ugyanis a különböző masszázsfajtákat és wellnesskezeléseket ajánló táblák előtt, a választék még akkor is zavarba ejtően nagy, ha be sem teszed a lábadat a medencetérbe! Ha fejfájós vagy, kötelező program a migrénmasszázs: a speciális fogások megszüntetik az izmaidban a görcsös feszültséget, helyreállítják az erekben a véráramlást, na meg persze a stressztől is egy pillanat alatt megszabadítanak! Nem mondanánk nemet a csakratisztításra és a reiki-kezelésre sem, és akkor még a "hangvarázs" nevű kezelésről szót sem ejtettünk: a hangágyak és a tibeti zenélő tálak rezgése garantáltan ellazít!

www.sarvarfurdo.hu
www.sarvarfurdo.hu


Hol, mennyiért?

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
9600 Sárvár, Vadkert u. 1.
Nyitva tartás:
Árak: minden nap 8:00-22:00, szaunák 09:00-21:30
Felnőtt napi belépőjegy: 2300 Ft
Kedvezményes belépőjegy (hétfőtől csütörtökig): 2000 Ft
Nyugdíjas és diák belépő: 1500 Ft
Napi belépő a szaunarészlegbe: 1500 Ft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.