Csokoládés-kávés sütemény


Hozzávalók:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
4 teáskanál instant kávé
1 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál só
4 evőkanál vaj vagy margarin
2/3 csésze barnacukor
1 nagy tojás
4 dkg keserű- vagy tejcsokoládé
1 evőkanál tej
1 tasak cukorbevonó
![Forrás: [origo] Forrás: [origo]](https://cdn.life.hu/2024/02/teU4S0UQOh5IgrqdvMz669ruekcU1XYBZDkn3aE1_7s/fit/450/300/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJiMDY3MDIxYzRjYzRjNTg5NDEzZGUyOTU5YjE0ZmM0.jpg)
Elkészítés:
Szitáld egy közepes tálba a lisztet, majd add hozzá a kakaót, az instant kávét, a sütőport és a sót. Elektromos habverővel keverd össze a vajat a cukorral, amíg könnyű krémet nem kapsz, ezután olvaszd meg a csokoládét, és miután kihűlt, add hozzá a tojást. Óvatosan keverd össze a lisztes keveréket a tejjel, és add hozzá a csokis masszához. Az így kapott krémet tedd a hűtőbe 45 percre.
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. A tésztából formázz kis labdácskákat, helyezd a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és mehet is a sütőbe. Körülbelül 12-15 perc alatt megsül, akkor jó, ha már berepedezik a külső réteg.
Ha kihűlt, különböző színű cukorbevonóval díszítheted.
Csatlakozz a Szavazz a bejglire! csoporthoz az iWiW-en és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.