halál erőszak csecsemők bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még ma is megszámlálhatatlan csecsemőt bántalmaznak olyan súlyosan, hogy azzal akár a halálukat is okozhatják. Az egyik legveszélyesebb az úgynevezett rázott baba szindróma.

Nemcsak a kisgyermekeket bántalmazhatják szüleik, a magatehetetlen csecsemőket is érinti a probléma. Dr. Kassai Tamás, a Péterffy Sándor Utcai Kórház Baleseti Központjának Gyermek-traumatológiai Osztályának főorvosa szerint a rázott baba szindróma az egyik leggyakoribb, egyben legveszélyesebb formája a kisbabák bántalmazásának.

iStockPhoto
iStockPhoto

Halálos ringatás








Bevérzett koponya, kirántott könyökízület




iStockPhoto
iStockPhoto





Súlyos következmény hosszú távon is


Ha nem is kerül a baba életveszélyes állapotba, a nem megfelelő bánásmódnak hosszú távon lehetnek káros következményei. Ilyen például a szem idő előtti károsodása, intellektuális visszamaradás, valamint a tanulási nehézségek - utóbbi, valamint a rázott baba szindróma között kanadai kutatók találtak összefüggést.


Szakszerű segítségre van szükség






LIFE MAGAZIN: RÁZOTT CSECSEMŐ SZINDRÓMA

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=g044P6cla62VqxWm

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.