zöldségleves főzés gasztronómia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pistou leves a minestrone leves provence-i változata. A pistou fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból készül, és az különbözteti meg a pestótól, hogy nem kerül bele fenyőmag.


Pistou leves


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hozzávalók:


- 1/4 brokkoli, közepes rózsákra szedve, szára meghámozva, felkockázva
- egy kisebb cukkini, felkockázva
- 2 szem burgonya, hámozva és felkockázva
- 1/2 póréhagyma (fehér része), vékonyra szeletelve
- 1 szál sárgarépa meghámozva és felkockázva
- 1 csésze főtt vörösbab
- kakukkfűág
- babérlevél
- nagyjából 2 evőkanál kész pistou
- 1 liter zöldséglevesalap

Elkészítés:




Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!



http://videa.hu/flvplayer.swf?v=eGOqEHY7zKqvbvE7

Az Origo Borbár ajánlata: Zenato Pinot Grigio delle Venezie 2009


Könnyű, friss, enyhén gyümölcsös fehérbort keressünk ehhez a leveshez, ami akár egy szürkebarát, akár egy igazi hazai cserszegi fűszeresnek kellemes társasága lehet. A választás ezúttal egy enyhén gyümölcsös, könnyű olasz fehérborra esett. A Pinot Gris, vagyis olaszul a Pinot Grigio kiváló kísérője minden zöldséges alapon nyugvó levesnek. Száraz, ropogós és friss.

Makifood főzőiskola

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.