5 fontos dolog, amit mindenképpen tudnod kell a Csalfa Karmáról

Csalfa Karma forgatókönyv rendező romantikus websorozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország első websorozatának felvételeit két DSLR kamerával készítették, a Csalfa Karmát nem stúdióban, hanem Budapest utcáin forgatták, a 24 webizód leforgatása 15 napot vett igénybe - 5 érdekesség, amit jó, ha tudsz a Life.hu websorozatáról!

1. Az ország első websorozatának felvételeit két DSLR kamerával készítették. Ezek a kamerák első osztályú fényképezőgépek, amelyek full HD felbontásban rögzítenek mozgóképet. A kamerák érdekessége, hogy a mobilitás érdekében az operatőröknek egy speciális hátizsákot kellett viselniük, amely egyrészt egy szabadalmaztatott megoldással tartotta magát a kamerát, másrészt helyet adott a vezeték nélküli képátviteli eszközöknek, hogy a rendező a forgatás helyszínétől távolabb is láthassa egy időben a két, akár folyamatosan mozgó kamerák képét a kontrollmonitorokon.

2. A Csalfa Karma forgatókönyvét olyan tapasztalt írók készítik, akik már jó ideje kapcsolatban állnak a Magyar Grundy UFA-val, a vezető író Josie Ward, aki pedig a websorozatok készítése terén is komoly referenciákkal rendelkezik már. Nevéhez köthető például a "The Freak", amely a MySpace számára készült interaktív sorozat. Josie Ward volt ennek a kitalálója és a kreatív producere. A websorozat a 2010 Banff Television Awardson elnyerte a Legjobb Eredeti Online Program díját.

3. A sorozat rendezője, Tóth Barnabás is bizonyított már, a művészfilmeket kedvelő közönség már ismerheti a nevét, miután alkotásai a Montreáli szemlétől a a Cannes-i Filmfesztiválig számos helyre eljutottak. Nem csak rendezőként, hanem színészként is bizonyított már. A Rózsaszín sajt című magyar-francia filmet rendezőként és főszereplőként is jegyzi.

4. A Csalfa Karmát nem stúdióban, hanem Budapest utcáin, lakásokban és a város egyéb zárt helyiségeiben forgatták.

5. A 24 webizód leforgatása 15 napot vett igénybe. Webizódonként 7 perces filmet láthatnak a nézők. A forgatási időbeosztása elsősorban a szereplők színházi elfoglaltságaihoz, illetve a forgatási helyszínekhez igazodott, és az előzetes terveket az időjárás is befolyásolta olykor...

Kövesd a Csalfa Karma fordulatait iWiWen és Facebookon is!



/1105/Csalf201151913650

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.