Csecsemők életét kockáztatják a több száz éves rituáléval?

fesztivál Spanyolország gyermek vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dolgot művelnek kisbabákkal egy vallási szertartás keretében Spanyolországban - ráadásul a rituálé nem új keletű.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Néhány "őrült spanyol" újszülött babákon ugrál át egy régóta ismert szertartás keretében - ezt a spanyolok a Végzet ugrásának nevezik. Sárga ruhába öltözött férfiak nekifutásból ugranak át néhány újszülött, matracokra fektetett csecsemőn - persze mindezt úgy, hogy a kicsiknek ne essen bántódásuk.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ez a furcsa, sőt inkább rémisztő rituálé Spanyolország északi részén igen népszerű, és része egy vallásos istentiszteletnek, ami arra hivatott, hogy megmentse az emberek lelkeit. A rituálé neve El Salto del Colacho - ami azt jelenti, "az ördög ugrása", elterjedése pedig a középkorra vezethető vissza. A sárgába öltözött férfiak magát az ördögöt jelképezik. A katolikus Corpus Christi fesztivál keretében rendezik meg a veszélyes mutatványokat Castrillo de Murciában minden évben. A tradíció szerint a férfiak "Colachónak", azaz ördögnek öltöznek be, és átugrálnak a nemrég született babák felett, hogy megtisztítsák őket az eredendő bűnöktől. A rituálé pontosabb gyökerei ma sem tiszták előttünk, de a spanyol katolikusok ilyenkor táncos mulatságokkal, angyaloknak és démonoknak öltözve ünnepelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.