Mellerősítő mozgásprogram a tökéletes dekoltázsért

mell erősítés mellizom szépség mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem számít, hogy kicsi vagy nagy a melled. Ahhoz, hogy büszkén kitedd a kirakatba, feszesnek és kereknek kell lennie. Dekoltázsszépítő mozgásprogramunk segít neked, hogy mindenféle kivágású ruhában bombázó legyél. Edzésre fel, de a keblek szépségápolásáról se feledkezz meg! 

Thinkstock
Thinkstock

A mellizmokról

A keblek formáját a kis és a nagy mellizom tornáztatásával tudod alakítani. Ezek az izmok a váll és a felsőkar mozgatásával lépnek "akcióba". A női mell tulajdonképpen zsír-, kötő- és mirigyszövetből áll, ezek alatt bújnak meg az alakításra váró izmok. Emiatt azonban az izomtréning nem elég, hogy feszessé varázsold a cicidet, de a cél érdekében mégsem elhanyagolható!


Felkészülni, vigyázz, rajt!



Fekvőtámasz





Thinkstock
Thinkstock

Fekvőtámasz "állva"

Könnyebb, mint a vízszintes verzió, de nem kevésbé hatékony. Állj csípőszéles terpeszbe, a nyújtott karodat támaszd egy asztalra, egy széktámlára, az ajtónak vagy a falnak, a válladnál kicsit szélesebben. Minél "ferdébb" a helyzeted, annál hatásosabb lesz a "fekvőtámasz". A tested éppúgy alkosson egy egyenes vonalat, mintha hagyományosan végeznéd a gyakorlatot. A fenekedet ne told ki, a hasadat feszítsd meg. Addig dőlj előre, amíg a könyököd derékszögben áll, majd lassan térj vissza a kiindulóhelyzetbe. Amikor behajlítod a karodat, lélegezz ki, amikor kiegyenesíted, akkor lélegezz be. Az álló fekvőtámasz közben koncentrálj a mellizmodra, a válladra és a karodra, lassan végezd a gyakorlatot. Végig ügyelj a tested egyenes vonalára! Hetente háromszor iktasd be az edzésedbe az álló fekvőtámaszt, 3-3 szériát végezz, 8-12 ismétléssel az erőnlétedtől függően.

Mellnyomás

Ez a gyakorlat a cicik legjobb barátja! Állj csípőszéles terpeszbe, a térdedet ne feszítsd meg, de végezheted a préselést ülve is - széken vagy fitballon. Feszítsd meg a hasadat és a fenekedet, a felsőtested legyen egyenes és stabil. A karodat emeld középtartásba, mellmagasságban a tenyereidet feszítsd egymásnak, nyomd össze 10 másodpercen keresztül, majd lazítsd el a karodat ugyanennyi ideig. A gyakorlatot csinálhatod úgy is, hogy egy kisebb gumilabdát szorítasz össze a mellkasod előtt. Ne tartsd benn a levegőt közben, lélegezz lassan és egyenletesen. Ahhoz, hogy a préselés hatékony legyen, ismételd minél többször. A mielőbbi hatás érdekében naponta csinálj 30 ismétlést ebből a gyakorlatból.

Ússz!

Ha nemcsak a melledet szeretnéd formálni, hanem súlyfelesleged van és javítani akarod az állóképességedet is, akkor az úszást neked találták ki! A pillangó, a gyors- és a hátúszás is remek alak- és kebelformáló úszásnem, de a közkedvelt mellúszás - a név kötelez - a legcicibarátabb. Ha helyesen tempózol, a melled szebb lesz, mint valaha.

Thinkstock
Thinkstock

A helyes technika lényege a kar- és lábmozdulatokban rejlik. A mozdulatot nyújtott karral kezdd, a fejed legyen a víz alatt, majd belégzés közben emeld ki a fejedet, fordítsd ki a tenyeredet és hajlítsd a könyöködet. A mellkasod előtt/alatt vidd el a tenyeredet, és nyújtsd újra előre a karodat, siklás közben pedig ismét dugd a víz alá a fejedet, fújd ki a levegőt. Ezzel összhangban hajlítsd (húzd a feneked felé) és nyújtsd a lábadat is - így veszel lendületet a vízben. A hobbiúszók gyakran elkövetik azt a hibát, hogy nem bújnak le a víz alá. Ez mellizomerősítés szempontjából nem számít, de megfájdulhat a nyakad és kevesebb hosszt tudsz így leúszni. Legalább hetente egyszer látogasd meg az uszodát, de minél gyakrabban úszol, annál szebb lesz a cicid.

Nézd meg az idei nyár fürdőruha trendjeit képgalériánkban! Katt ide!


Tornán innen, tornán túl










Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.