Kentucky Fried Chicken KFC Monika Saaman Sydney Ausztrália per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ausztrál lánynak okozott súlyos ételmérgezés miatt több mint 8 millió dollár kártérítés fizetésére kötelezte egy sydney-i bíróság a KFC gyorsétteremláncot - adta hírül pénteken a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

Thinkstockphotos
Thinkstockphotos

Monika Samaan még 2005-ben kapott szalmonellafertőzést, miután az egyik, Sydney közelében lévő KFC étteremben elfogyasztott egy salátával töltött tésztatekercset. Az ételmérgezés következtében olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy a mai napig tolószékhez kötött és nem tud beszélni. Az AAP hírügynökség értesülése szerint a lány 6 hónapig volt kómában, miután - azóta meggyógyult - családjával együtt az étkezdében evett. Az ételóriás "mélységes csalódását" fejezte ki a bírósági határozat miatt, és közölte: fellebbez a döntés ellen, tekintve, hogy nincs bizonyíték a lány betegségével kapcsolatban megállapított felelősségére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.