Sikertörténet: "Utáltam magam és meg akartam halni" - Judit 35 kilót fogyott

Sikersztori diéta sikertörténet cukorbetegség elhízás magas vérnyomás fogyókúra mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Judit mindig is imádott enni. Szerette a zsíros, nehéz ételeket és az édességet, ezeket pedig este 10 és 11 óra körül is lelkesen fogyasztotta. Kövérsége miatt lett depressziós, és amikor szomorú volt, azonnal hű barátjához, a hűtőszekrényhez fordult. 2010 decemberében már 110 kilót mutatott a mérleg és Judit úgy érezte, meg akar halni.

Átalakítunk! Vörös démon lett a szőke lányból.Kattints a galériáért!




Forrás: Pifkó Judit
Forrás: Pifkó Judit

Korábban akárhányszor kezdett fogyókúrába, mindig feladta. Egy hét után abbahagyta, pedig nagyon szeretett volna lefogyni. Judit 16 éve él egyedül, és tudta, hogy ha változtatni akar, akkor csakis magában bízhat. Érezte, hogy le kell állnia a csokival, nemet kell mondania a süteményekre és nem szabad hagynia, hogy továbbra is az evés legyen a központi kérdés az agyában. "Minden nap azt mondtam, hogy majd holnap, majd holnap elkezdem. Aztán végre tényleg eljött a nagy nap, amikor kiürítettem a hűtőt. A fehérkenyeret is korpásra, rozsosra cseréltem. Abonettet ettem, de ügyeltem arra, hogy napi 10 dekánál többet sose fogyasszak belőle. Sikerült kizárnom az életemből az édességet is. Köretnek csakis párolt zöldséget és friss salátát ettem, mind a krumplit, mind pedig a rizst mellőztem."

Tipp! Ő lett az év előadója. Kattints a galériáért!



Juditnak ez különösen nehezére esett, ugyanis utálta a zöldségeket. Egész egyszerűen nem szerette és nem is ette korábban. Az 56 éves nő nem hitt semmilyen gyógyszerben, kapszulában és nem is élt velük. Megfordult a fejében a gyomorgyűrű, de arra sajnos nem volt pénze. Tudta, hogy az egyetlen megoldás, ha teljesen megváltoztatja az étrendjét. Még soha nem volt korábban ilyen akaratereje. Senki és semmi sem tudta elcsábítani, le sem vette a szemét a célról. Akkor sem adta fel, amikor heteken át nem mentek le a kilók, amikor hosszú ideig meg sem moccant a mérleg. "Lassan indult be a dolog, mert egyáltalán nem sportoltam. Ebben a korban amúgy sem gurulnak olyan könnyen a kilók, és mivel a korábbi műtéteim miatt nem is sportolhattam, különösen nehezen indult a fogyás. Végül egy év alatt 35 kilótól szabadultam meg, a súlyomat pedig a mai napig tartani tudom. Végre fel tudom venni a klassz cuccaimat és fel merem emelni a fejem az utcán. Korábban 56-os volt a méretem és nem öltözködhettem úgy, ahogy akartam. A férfiakra sem mertem ránézni..."

Forrás: Pifkó Judit
Forrás: Pifkó Judit

Judit még körülbelül 5-6 kilót szeretne leadni. Biztos benne, hogy eléri majd a célját és azok is le fognak menni. Alkoholt korábban is csak egyszer-kétszer ivott évente, mindig valamilyen különleges alkalomkor. Mostanra azonban sem alkoholtartalmú italt, sem pedig üdítőt nem fogyaszt, kizárólag csapvizet iszik. Már nem cukorbeteg, tavaly szeptember óta már gyógyszert sem kell szednie rá. Orvosa a magas vérnyomásra szedett készítmény napi adagját is a negyedére csökkentette. Már nem fáj a dereka sem és sokkal mozgékonyabb, mint korábban.


ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.




"Többet gyalogolok, és nem okoz problémát az sem, ha elromlik a lift a házban. Sokszor megyek fel a lépcsőn a negyedik emeletre, már akkor is, ha éppen jó a felvonó. Nem mondom, hogy vékony vagyok, de most már tudok úgy öltözködni, ahogyan én szeretnék, tudok nevetni, mosolyogni és emelt fővel járni az utcán. Láthatóan jobb a kedvem, az orvosom, az ismerőseim és a barátaim is egyfolytában dicsérnek. Elmentem egy félpanziós nyaralásra is, ahol tudatosan figyeltem az étkezésre. Este volt csak főétel, így különösen vigyáznom kellett, hogy mit vacsorázom. Csak salátát és húst ettem. Mára már meg sem fordulna a fejemben, hogy éjszaka megegyek 25 dkg császárhúst ugyanennyi kenyérrel. Pedig korábban erre is volt példa."

Judit mindig is imádott enni és most is nagyon szeret. Tudja, hogy most sem kell lemondania róla, csak máshogyan kell táplálkoznia. Elmondása szerint enni kell, csak nem mindegy, hogy mit. A reklámokban szereplő fogyasztószerek és italok közül is kipróbált néhányat, de mindegyik sikertelen volt. Mostanra azonban a kilókkal együtt a depresszió és a szomorúság is elszállt, helyükbe pedig a boldogság és a kiegyensúlyozottság lépett.

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Less be Janicsák Veca gardróbjába! Kattints a képekért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.