Buday Péter gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újabb Buday Péter receptet osztunk meg veletek: a képre nézve egyszerűen nem tudtunk ellenállni a csábításnak és mindenképpen szeretnénk, ha ti is ugyanúgy elcsábulnátok, ahogyan mi is.

Roston sült füstölt sajt

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HRxzOPPL4JqY3zNB

Hozzávalók:


1 dl száraz fehérbor
10 dkg friss áfonya
60 dkg füstölt Karaván sajt
1 db gránátalma
20 dkg ruccola
4 dkg vaj
1 evőkanál étolaj a sütéshez
2 dkg barnacukor


Nagyon kevés olajat teszek a forró serpenyőbe. Beleteszem az ujjnyi vastagságú sajt szeleteket. Mindkét oldalát megsütöm. Amikor elkészült a sajt, kiveszem a serpenyőből. Félbevágom a gránátalmát és kikaparom az apró magját. A serpenyőben levő sülő zsiradékba beleteszem az áfonyát és a gránátalma magját. Amikor megpárolódott, kevés barnacukorral megszórom - mintha sót szórnék. Öntök rá egy kis fehér bort, és olvasztok bele egy kevés vajat is. Ez megpárolja a gyümölcsöt, és finom mártás lesz alatta. Tálaláskor egy szelet sajtot teszek a tányérra. Közepére ruccolát teszek, másik szeletet pedig rá. Az áfonyát a levével együtt rákanalzom az ételre.

További receptekért nézd meg a Recept oldalunkat, a Webszakácson!
Ízlett a recept, de mégis máshogyan készítenéd el? Más ételeket tennél ki, vagy éppen hiányolsz valamit? Írd meg nekünk, és ha elnyeri tetszésünket, akár a Te receptedet is leforgatjuk és megjelenítjük a rovatban!
Címünk: info@life.hu
Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.