2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
koleszterin Anglia csokoládé Angus Kennedy csokikostoló Nagy-Britannia gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lemondott tisztéről és állásáról Nagy-Britannia legfőbb csokoládékóstolója, mert hízott, és megemelkedett a koleszterinszintje.

A 47 éves Angus Kennedy nem sokáig élvezhette munkáját, mivel csak 2010-ben lett hivatásos csokikóstoló évi 30 ezer fontos (10 millió forintot kitevő) fizetésért. Naponta csaknem egy kiló csokoládét kellett megennie, alaposan ízlelgetve a finomságokat, majd mindegyik fajtáról jól megrágott értékelést írnia. Az ötgyermekes családapa a két esztendő alatt 13 kilót hízott, de még ezzel együtt is csupán 10 kilóval haladja meg optimális testtömegindexét. A nagyobb gond koleszterinszintjével van, és az orvosok figyelmeztették: ha nem hagy fel édes étrendjével, szívrohamot kaphat.

Kennedy most komoly testedzésbe kezdett, és diétájából teljesen mellőzi a csokoládét, amelyből egyáltalán nem lett elege munkája ellenére sem - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.