Buday Péter gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a nyár, és rengeteg citrusfélével találkozhatunk. Buday Péter főzőiskolájából, most ezek feldolgozását mutatjuk be, és ajánlunk hozzá egy egyszerű és gyors ínyencséget, ami a nagy nyári melegben jól esik. 

Videó:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=eSAp1WISkzfUt3CT

Recept:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ebXNvXPIesUX9C9Q

Hozzávalók:

1 g só
10 dkg sárgarépa
0.3 közepes darab narancs
0.3 közepes darab citrom
0.5 dl narancslé, 100%-os
1 dkg mazsola
1 csapott evőkanál olaj
13 dkg pulykamell
0.3 g feketebors
1 közepes mokkáskanál méz

Elkészítés:


A pulykamellcsíkokat szépen megpirítom a forró olajban. Kicsit sózom, borsozom. Másfél perc alatt megpirul és kiveszem a serpenyőből. A reszelt sárgarépát beleöntöm a tálba és az előzőleg narancslébe áztatott mazsolát ráöntöm. Adok hozzá mézet és egy picit megsózom. Kifilézem a narancsot, a megmaradt hártyát megnyomom. Csavarok rá egy kis narancslevet, utána egy kis citromot is. Ezt összekeverem, majd pár percet pihenni hagyom. A tálba beleteszem, majd rá a húst.

További leckékhez látogass el a GasztroIskolánkba, receptekhez a Webszakácsra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.