Buday Péter gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a nyár, és rengeteg citrusfélével találkozhatunk. Buday Péter főzőiskolájából, most ezek feldolgozását mutatjuk be, és ajánlunk hozzá egy egyszerű és gyors ínyencséget, ami a nagy nyári melegben jól esik. 

Videó:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=eSAp1WISkzfUt3CT

Recept:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ebXNvXPIesUX9C9Q

Hozzávalók:

1 g só
10 dkg sárgarépa
0.3 közepes darab narancs
0.3 közepes darab citrom
0.5 dl narancslé, 100%-os
1 dkg mazsola
1 csapott evőkanál olaj
13 dkg pulykamell
0.3 g feketebors
1 közepes mokkáskanál méz

Elkészítés:


A pulykamellcsíkokat szépen megpirítom a forró olajban. Kicsit sózom, borsozom. Másfél perc alatt megpirul és kiveszem a serpenyőből. A reszelt sárgarépát beleöntöm a tálba és az előzőleg narancslébe áztatott mazsolát ráöntöm. Adok hozzá mézet és egy picit megsózom. Kifilézem a narancsot, a megmaradt hártyát megnyomom. Csavarok rá egy kis narancslevet, utána egy kis citromot is. Ezt összekeverem, majd pár percet pihenni hagyom. A tálba beleteszem, majd rá a húst.

További leckékhez látogass el a GasztroIskolánkba, receptekhez a Webszakácsra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.