A nap receptje: Zöldséges gazpacho

leves Buday Péter spanyol zöldség Webszakács gazpacho
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Voltál Spanyolországban nyaralni? Ha igen, akkor a kellemes emlékek felidézése miatt, ha nem, akkor egy kis nyárvégi mediterrán életérzés varázslása érdekében készítsünk egy finom és egyszerű gazpachót!
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LtZRPZie1QT0trke
  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg uborka
  • 30 dkg TV-paprika
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 4-5 levél friss bazsalikom vagy tárkony
  • só és frissen őrölt bors
  • 20-25 jégkocka

Turmixba tesszük a kicsumázott paprikát, a meghámozott kígyóuborkát, a hámozott paradicsomot, a felkarikázott újhagymát, az olívaolajat, és ízlés szerint a bazsalikomot vagy a tárkonyt. Megsózzuk, megborsozzuk, jégkockát dobunk rá, és összeturmixoljuk. Kása sűrűségű, jéghideg levest kapunk, melyet tálaláskor apró kockára vágott paprikával, paradicsommal és sült kenyérkockákkal szórunk meg.

Ízlett a recept, vagy máshogyan készítenéd el? Küldd el nekünk e-mailben az észrevételeidet az info@life.hu -ra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.