Ilyen Magyarország Cukormentes Tortája 2012-ben!

torta Ország tortája cukormentes Egy Csepp Figyelem Alapítvány édesség cukorbeteg
Cukormentes almatorta egressel - ez lett Magyarország Cukormentes Tortája az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös versenyén, amelyet ebben az évben hirdettek meg először.

Zila László süteménye, a "Cukormentes almatorta egressel" lett Magyarország Cukormentes Tortája 2012-ben. Az összetevők közt nincs se fehér liszt, se fehér cukor, se mesterséges adalékanyag, se tartósítószer - így a torta nem csak cukormentes, de még egészséges is. A sütemény az ország számos cukrászdájában - a Magyarország Tortájához hasonlóan - kapható, mégpedig úgy, hogy feltüntetik a szénhidrát- és a kalóriaértéket is. Zila László egy háromnapos wellness hétvégét nyert a bükfürdői Greenfield Hotelben, amely diabetikus étrendet is kínál.

Forrás: Erdőháti Áron

"Azokat a tortákat kedveltük inkább, amelyek nem hagyományos cukrászsüteményt igyekeztek cukormentes formában lemásolni, hanem inkább újszerű és kreatív alternatívát tudnak mutatni" - mondta Mautner Zsófia, a Magyarország Cukormentes Tortája zsűrijének az elnöke, a Chili & Vanília blog szerzője. Az ajánlott alapanyagok listáját Oláh Ibolya, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa és táplálkozástudományi szakértője állította össze, aki elmondta: "Az alapanyag válogatást illetően a nevezők egy részét hatalmas dicséret illeti, mert mertek elég bátrak lenni, új alapanyagokkal kísérletezni, és érezhetően törekedtek a korszerű, egészséges megoldásokra. Nyilván sok csiszolni való részlet akad még, de a kezdő lépés a legfontosabb."

Forrás: Hargitay Olivér
Erős Antónia, az alapítvány alapítója Zila Lászlóval, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesével

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének tagjai Mautner Zsófia és Oláh Ibolya mellett Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Pöhm Rudolfné és Pataki János mestercukrászok, valamint Nagy Attila, a 77 Elektronika Kft. kereskedelmi igazgatója voltak. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukorszintmérő készülék gyártója, amely egyben felajánlotta a "Leginnovatívabb cukormentes torta" különdíjat az Álomsüti Cukormentes Cukrászdának a "Kapros túrótorta szedervelővel" tortáért.

A program médiatámogatója a Laptopkonyha.hu, amely egy úgynevezett "valós idejű" videóban mutatja be a torta elkészítését. A film a magyarorszagcukormentestortaja.hu honlapon és a Laptopkonyha.hu oldalon érhető el. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt első körben az ipartestületi tagok között hirdették meg, de most ősszel az alapítvány egy nyitott versenyre is kihív minden gasztroimádót, hogy a saját kreációikkal mérkőzzenek meg az első helyért.

Forrás: Hargitay Olivér
Mautner Zsófia, a Magyarország Cukormentes Tortja zsűrijének elnöke a a 77Elektronika Kft. jóvoltából, a sajtótájékoztatón szervezett vércukormérésen

A program célja részben az, hogy megmutassa a kézműves cukrászok cukorbetegek iránti, valamint az egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségét, valamint az, hogy ennek érdekében új, cukormentes recepteket és technológiákat is bevezessenek a cukrászatokban. Magyarország Cukormentes Tortája nem csak a cukorbetegeknek lehet természetes alternatíva, hanem azoknak is, akik szeretik az édességet, de fontos nekik, hogy amit elfogyasztanak, ne cukorral, tartósítószerrel és finomított fehér liszttel készüljön.

A Magyarország Cukormentes Tortája csak az egyik az alapítvány idei kiemelt programjai közül. Emellett ingyenes egészségügyi szűrőprogramokkal, az ország több mint 500 "egycseppes" gyógyszertárában futó Egy Cseppes Patikahét akcióival, az Egy Csepp Világnappal, a "Szárnyak és paták" című mesekönyvvel és a "Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak" ékszerkollekcióval is a cukorbetegségre hívják fel a figyelmet.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén főként a fiatalokat és a családokat szeretné programjaival megszólítani. A diabétesz sok esetben helyes életmóddal megelőzhető, a szövődmények pedig a korai felismeréssel elkerülhetők. A cukorbetegség Magyarországon legalább másfél millió embert érint, és ennek a fele még nem tudja magáról, hogy cukorbeteg.

A Magyarország Cukormentes Tortája honlapja: www.magyarorszagcukormentestortaja.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.