A nap receptje: Gombasaláta

gomba Buday Péter A nap receptje főzés saláta gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meleg? Saláta? Megmutatjuk, hogy annyira nem is furcsa és a fogyókúrához teljesen ideális! Jó étvágyat kívánunk!

Íme a varázslat:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FLbR0wVli0nK1Wlv


Hozzávalók (4 főre):

4 g só
40 dkg csiperke
2 csomag petrezselyemzöld
2 csapott evőkanál olívaolaj
0.08 g feketebors
24 dkg 4 tojásos száraztészta
1 közepes kiskanál mustár
4 dkg vaj
12 ml balzsamecet
16 dkg lilahagyma
20 g bazsalikomos pesto


Elkészítés:

Enyhén sós, forró vízben kifőzöm a gnocchit. Olívaolajat melegítek egy serpenyőben és beleteszem a cikkekre vágott gombát. Sóval, borssal és egy kevés mustárral ízesítem. Szórok bele apróra vágott petrezselymet és bazsalikomlevelet. Elkeverem. Amikor félig megpuhult a gomba, rászórom a hajszálvékonyra vágott lilahagymát. Kevés balzsamecettel meglocsolom. Kevés vajat olvasztok serpenyőben, amibe bazsalikompesztót keverek. Ezen pirítom meg a kifőtt burgonyagombócokat. Tálaláskor a meleg gombasalátára kanalazom a burgonyagombócokat. A lilahagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és megsózzuk. 15 percet állni hagyjuk, utána kinyomjuk, összekeverjük sóval, borssal, frissen vágott petrezselyemmel, néhány csepp borecettel, kevés cukorral és olívaolajjal ízesítjük. A megtisztított, vékony szeletre vágott gombát megfuttatjuk egy kis olívaolajon. Amikor kiadta a levét, leszűrjük, és összekeverjük a petrezselymes lilahagymával. Elkészítési idő: 30 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.