Tavaszi villámlátogatás Brassóban

Erdély Brassó utazás szórakozás program szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A középkori hangulatát máig őrző Brassót csodálatos épületei, festői szépségű környezete miatt nem véletlenül emlegetik "Erdély szíveként" -tökéletes kiránduló program, ha egy kis romantikázáshoz és időutazáshoz támadna kedved. Íme a Life.hu tippjei egy villámlátogatáshoz.

Kalandozz a történelemben

Az erdélyi szászok egykori központjában olyan csodás történelmi emlékeket ismerhetsz meg, melyek hűen tükrözik Brassó kulturális és történelmi jelentőségét. Az óváros központjában lévő Tanács tér és környéke remek hely arra, hogy sziesztázz egy kellemes kávézó teraszán, és élvezd a szász kereskedőházak csodás látványát. A Főtér közepén álló gótikus városháza ma a Brassó Történeti Múzeumnak ad otthont. A város leghíresebb látnivalója a szász evangélikus Fekete-templom, mely az 1689-es nagy tűzvészről kapta a nevét, amikor a lángok feketére kormozták a falakat. Az épület ékessége a 4000 sípból álló, gyönyörű hangú Buchholz orgona. A Fekete-templom büszkélkedhet Európa legnagyobb anatóliai szőnyeggyűjteményével is. A várost körülvevő védőfalon eredetileg 32 bástya és torony állt, ezek közül legjobb állapotban a díszes Katalin-kapu és a Takácsok bástyája maradt meg.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

Tegyél egy sétát a festői Dupa Ziduri sétányon, hogy egy pillantást vethess a 15. században épült Fekete- és Fehér-toronyra.

Hegyek és erdők ölelésében

A Takácsok bástyája felett egy romantikus sikátorra bukkanhatsz, ahol öreg fák árnyékában élvezheted az édes semmittevést. Innen túrázhatsz a Cenk-hegyre, ahol az eredeti védelmi erőd épült. A hegyre kabinos felvonó szállítja az utasokat, ám szép időben érdemes egy kis testmozgásra vállalkoznod: ugyaninnen indul a 2950 méter hosszú piros háromszöggel jelölt út, amit ha megteszel, erőfeszítéseid jutalma a városra nyíló fantasztikus panoráma lesz. Ha idilli pillanatokra vágysz, feltétlenül látogass el a Brassótól néhány km-re lévő festői üdülőhelyre, Brassópojánára, ami az egyik legérintetlenebb hegyvidéki terület Kelet-Európában. Az itt található négyévszakos szabadidőközpont télen a síelés szerelmeseinek fellegvára, ám a Déli-Kárpátok hegyei a tavaszi-nyári hónapokban is csodás túralehetőséget kínálnak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tudtad?

A Hideghegy című film főszereplője, Jude Law azt mondta, hogy soha nem érezte magát boldogabban, mint amikor a környéken forgatott, és ahogyan az erkélyéről felnézett a hófödte hegyekre, úgy érezte magát, mint egy Tolsztoj-regény hőse.

Gasztronómiai élvezetek minden sarkon

A városnak számos tradicionális étterme van, amelyekben végigkóstolhatod a helyi ételeket. A Bistro de l'Arte a történelmi központ egyik rejtett gyöngyszeme, az egykori Hirschler házban, a mai Kárpáti Szarvas vendéglőben kihagyhatatlan fogás az erdélyi palacsinta, míg a Transilvania Étteremben olyan gasztronómiai ínyencségeket rendelhetsz, mint pl. a borjúpörkölt puliszkával. Felejtsd el a térképet, sétálj az óváros kis utcácskáiban, romantikázz a régi barokk házak boltíves kapui alatt, mert minden lépéssel érezheted a titokzatos középkori atmoszférát. Barangolj a Főtérről induló sétálóutcán (Strada Republicii) egy forró kávéval a kezedben, és látogass el a Képzőművészeti Múzeumba, ahol megtekintheted a 18-19. századi román festészet és szobrászat legjelentősebb alkotásait. A felfedezőtúra végén érdemes néhány fotót készítened Európa egyik legszűkebb utcájáról (Strada Sforii), és megpillanthatod a közelben lévő mór stílusú zsinagógát is.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

Ha kedveled a titkokat és a rejtélyeket, ne hagyd el Brassót anélkül, hogy ellátogatnál az impozáns törcsvári kastélyhoz, amit sokan Drakula gróf lakhelyeként is emlegetnek.

Hasznos információk:
- Brassónak nincs saját reptere, a legközelebbi a Henri Coanda nemzetközi repülőtér (korábban Bukarest Otopeni nemzetközi repülőtér), míg autóval kb. 700 km megtétele után juthatsz el ide.
- Ha vonattal utaznál, a menetrendekről itt tájékozódhatsz: http://www.elvira.hu/utazas/szeben_brasso.php
- Brassói szállásokról bővebb infó: http://www.hotelscombined.com/, http://www.booking.com/

A Life tippje: Fedezd fel Erdély legszebb tájait, és nevezz be egy 7 napos kalandutazásra. Bővebb infó: http://utazas.life.hu/kulfold/erdely-felfedezese-unitravel


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.