Brandenburg utazás szórakozás program szabadidő Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindegy, hogy a vadregényes tájakért, a vibráló városi életért vagy a múlt dicső emlékeiért rajongsz, Brandenburg természeti és kulturális sokszínűsége garantáltan rabul ejti a szívedet. Ha szeretnéd felfedezni a Berlint ölelő tartomány mesés örökségét, a Life.humost összeállította a kihagyhatatlan úti célokat.

1. Idilli pillanatképek szerelmeseknek

Egy brandenburgi túra valóságos időutazás, ahol tökéletesen restaurált vidéki kúriákban, fényűző palotákban, elegáns kastélyokban és zöldellő parkokban gyönyörködhetsz. Chorin elsősorban lenyűgöző kolostorromjairól és szabadtéri komolyzenei koncertjeiről híres, és a körülötte lévő park, valamint a festői szépségű táj ideális kiindulópont kellemes kirándulásokra. A Berlintől egyórányira található Rheinsberg-kastély Nagy Frigyes porosz király kedvenc tartózkodási helye volt, aki trónra lépésekor fivérének ajándékozta a birtokot. A kastély és parkja a természet, az építészet és a művészet harmonikus együttese, a kiállított tárgyakon keresztül pedig bepillantást nyerhetsz a 18. századba. Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 10.00-18.00., a belépőjegy ára 6 euró. Ha rajongsz a barna sörökért, látogass el a Brandenburg grófság egykori palotái közé tartozó Königs Wusterhausenbe, ahol I. Frigyes Vilmos fiatalabb korában sokat időzött.

Forrás: www.berlin.de
Forrás: www.berlin.de

A Life tippje:

Érdemes időt szánnod a Cottbusban lévő Branitzer parkra is, mely az excentrikus kerttervező, Hermann Fürst von Pückler-Muskau herceg keze nyomát dicséri. A kastély látogatóközpontjában megismerkedhetsz a kalandos életű zseni munkásságával. Nyitva tartás: október 31-ig naponta 10 és 18 óra között.

Forrás: www.pueckler-museum.de
Forrás: www.pueckler-museum.de

2. Felejthetetlen időutazás a "német Versailles"-ban

Potsdam és Berlin palotái és parkjai méltán kerültek fel az UNESCO világörökség listájára. Potsdam élhető és szerethető metropolisz, ahol egy kulturális séta során felfedezheted az egyedülálló műemlékeket, a gyönyörűen gondozott parkokat és bejárhatod nyüzsgő belvárosát is. A történelmi városrészek - az Alexandrovka orosz kolónia, a holland negyed vörös téglaházaival és a cseh Szövők negyede - eklektikussá varázsolja a látképet, és ha nem ijedsz meg egy kis testmozgástól, mássz fel a Klausbergre, mert a csúcson lévő Belvedere-ről fantasztikus panoráma tárul eléd. Potsdam kulturális kincse a gyönyörű Sanssouci kastélyegyüttes, mely csodálatos szökőkútjaival, szőlőteraszaival, kínai teaházával és pálmaházával varázsolja el az utazót. Ha végigsétálsz a fákkal szegélyezett sétányon, eljuthatsz az Új Palotáig, ami a Sanssouci park legimpozánsabb épülete. A 200 terem közül mintegy 60 látogatható, és a palota saját színházzal is büszkélkedhet. Nyitva tartás: szerdától hétfőig 10.00-18.00., a belépőjegy idegenvezetéssel 8 euró.

A Life tippje:

Ne hagyd ki az Új Kertben lévő Cecilienhof-palotát, melynek Nagytermében tárgyaltak a potsdami konferencia idején a szövetséges nagyhatalmak vezetői.


+ 1 tipp: Berlin-Potsdam 4 napos városnézéssel


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

3. Szabadtéri kalandok Berlin körül

Brandenburg a meglepetések tartománya, a megszámlálhatatlanul sok tó és mintegy 33 ezer kilométernyi folyóvíz pedig ideális lehetőséget nyújt az evezéshez. Egy másik alternatíva, ha bringával indulsz felfedezőútra: a jelenleg több mint 7000 km hosszú kerékpárút mentén eljuthatsz a legfontosabb természeti látnivalókhoz. A tartományban különösen figyelemreméltók a ciszterci kolostorok, ám a 12-15. században épült templomok is hűen tükrözik Brandenburg múltját. Túrázáskor a történelmi gyöngyszemek mellett szépen felújított udvarházakat, nemesi kúriákat, illetve szabadtéri múzeumokat is láthatsz, sok helyen pedig egész nyáron izgalmas kulturális rendezvények és gasztronómiai események zajlanak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

Függetlenül attól, hogy olcsó hotelt, B&B apartmant, szállodát vagy kempinget keresel, Brandenburgban mindent megtalálsz, ami elengedhetetlen a felhőtlen kikapcsolódáshoz.

És még:
- Szállásokat itt foglalhatsz: http://www.brandenburg-tourism.com/hosts.html,
- A Budapest-Berlin közötti repülőjáratokról bővebb infó: http://www.easyjet.com/hu, http://www.airberlin.com/prepage.php

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.