Az utóbbi években egyre inkább megbarátkozunk a fémdobozok használatával: a jól záródó dobozok nemcsak a fénytől és a levegőtől óvják meg a sütiket, de nagyon szépek is, így akár asztaldíszként is funkcionálhatnak. Még a megfelelő dobozok használatával is van azonban néhány trükk, amit nem árt bevetni: a különböző fajtájú sütiket például érdemes külön dobozokban tárolni, hogy ne vegyék át egymás ízét, és ne törjön össze egyik sem. A doboz aljára mindenképp tegyél méretre vágott sütőpapírt, sőt, vajas, lekváros sütik esetén még a rétegek közé is kerülhet belőle. Fontos szabály, hogy csak teljesen kihűlt süteményt dobozolj be, és még ezután is tárold hűvös helyen a felhasználásig. Ami már egyáltalán nem fért a dobozba, és megenni sem tudjátok, le is fagyaszthatod karácsonyig, csak fogyasztás előtt hagyd egy napig szobahőmérsékleten felengedni.
