Kilencvenévesen is gyúr a spenóton élő igazi Popeye

Popeye spenót edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kilencvenévesen még mindig kondizó dédpapa azt állítja, a spenót a fiatalságának titka.

John van Walwyk, becenevén az igazi Popeye, egy időseknek fenntartott apartmanházban lakik, de hetente háromszor 3 kilométert gyalogol az edzőterembe. Egyórás rutin edzésprogramja 14 különböző gyakorlatból áll, amelyek egy részét 30 kg-os súlyokkal végzi. A vegetáriánus van Walwyk állítása szerint a spenótból és Guinness sörből álló étrendjének köszönheti erejét, amelyek elegendő fehérjét biztosítanak a bicepsze számára.

Forrás: Northfoto

A kétszeres nagyapa, aki 78 éves feleségével, Marjorie-vel él együtt, így nyilatkozott életmódjáról: "Egy védett épületegyüttesben lakunk, ahol a lakók többsége járókerettel és bottal jár. Szerintem egy részük éppen azért, mert nem mozog eleget. Én nehezebb súlyokat emelgetek, mint a legtöbb fiatalember. Vegetáriánus vagyok, és a feleségem állandóan spenóttal etet. Nagyszerű vasforrás, amit a súlyemelők többnyire a húsokból nyernek. Guinnesst is iszom, ami szintén sok vasat tartalmaz."

Van Walwyk úr a napokban ünnepli a 90. születésnapját, és ennek örömére szünnapot tart az edzésteremben. Az 1959-ben nyugdíjba vonult férfi 14 évvel ezelőtt lépett be a cambridge-i konditerembe, miután észrevette, hogy kezd elhízni. "Már 98 kilóra híztam, de az edzésnek köszönhetően sikerült 89 kilogrammra csökkentenem a súlyomat. Most már 93 kiló vagyok, de ez már csak izom."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.