házasságkötés terhesség transzszexualitás Argentína nemátalakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Transzszexuális pár kötött házasságot Argentínában, a férj pedig szülni fog.

Először kötött házasságot Argentínában olyan transzszexuális pár, amelynek egyik tagja sem esett át nemátalakító műtéten. A "férj" ráadásul hamarosan szülni fog. Ő egyébként nőként született, de a hatóságok saját kérésére férfiként kezelik. Menyasszonya azonban, bár most már nőként él, férfinak született – írja az MTI.

Alexis Taborda (jobbra) és Karen Bruselario (balra) Forrás: AFP

Argentína 2010-ben az első olyan latin-amerikai ország volt, amely engedélyezte a homoszexuálisok házasságát. Két évvel később törvényt hoztak, amely lehetővé tette a transzszexuálisoknak, hogy meghatározzák, férfinak vagy nőnek érzik magukat és ez alapján állították ki hivatalos okirataikat. A most házasságot kötött Alexis Taborda és Karen Bruselario saját elmondásuk szerint az első transzszexuális ifjú pár, amelynek egyik tagja sem vetette alá magát nemi átalakításnak. A fiatalok pénteken tartották polgári esküvőjüket, de szeretnének templomi szertartást is, ezért e-mailben tájékoztatták történetükről a pápát. A katolikus egyház feje egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.