fesztivál utazás gasztronómia Programjának
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adventi időszakban már nem csak a hagyományos kirakodóvásárok szolgálnak programmal az érdeklődőknek. Az új fesztiválszezon az advent időszaka, amelyben mindenki találhat magának érdekes és értékes időtöltést.

A gyerekek imádni fogják!

Nagykarácsonyban, a Télapó honi székhelyén már 18. éve vár minden érdeklődőt a Mikulás irodája a község Mikulásházában. Egészen december 22-ig vendégeskedhettek a Télapó dolgozószobájában, játszhattok a játszóházában, és meglátogathatjátok a híres szánt és az azt húzó szarvasokat. Lesz állatsimogató, mézeskalácsműhely, pónilovaglás, a Falusi Élet Kertben pedig a helyi mesterek kalauzolnak el mindenkit a hagyományos vidéki életbe.
Bővebb infó: www.mikulasfalva.com

Forrás Thinkstock

Adventi gasztroprogramok

A tél a hagyományos disznóvágások időszaka, nem csoda hát, hogy ilyenkor több helyen is rendeznek kolbász- és böllérfesztivált. Miskolcon a Búza téri vásárcsarnok környékén zajlik december 13-án és 14-én a Szezonnyitó Böllérfesztivál, amelynek fókuszpontjai a gasztronómiai versenyek, a II. Borsodi Tepertősütő Verseny és a II. Abaúji Forró Italok és Meleg Ételek Hétvégéje. A közösségi disznótoron disznóvágáson, hurkatöltésen vehetnek részt az érdeklődők, a szórakoztató programokra vágyók pedig koncerteket, népzenei és néptáncbemutatókat nézhetnek meg. Természetesen a gyerekek sem fognak unatkozni, az ajándékokat pedig a II. Zempléni Kézműves és Szivárvány Vásáron lehet majd beszerezni - ez utóbbi szintén a fesztivál ideje alatt zajlik majd.

Gyulán december 13. és 15. között minden a mézről és a mézeskalácsról szól: méhészeti kiállítás, vásár, mézes finomságok kóstolói várják a látogatókat a Sportcsarnokban és más helyszíneken. Kedvezményes múzeumi látogatással, gálaműsorral és Luca-napi meglepetéssel is kedveskednek a helyiek az ide látogatóknak.
Bővebb infó: www.gyulaimezesfesztival.hu

A kultúra tele

Budapesten, a Városháza Parkban november legvégétől egészen karácsonyig folyik a Szabad Tér Színház új kulturális fesztiválja. A fűthető Sátor Színházban színi programok, határon inneni és túli iskolás csoportok, valamint professzionális társulatok műsorai zajlanak. A Parkban egy 16 méteres karácsonyfa, valamint egy 10 méter átmérőjű adventi koszorú köszönti az ünnepet.
Bővebb infó: www.adventbudapest.hu

Fotó: Geberle Berci - Szabad Tér Színház

A két ünnep között zajlik a téli szünet legnagyobb zenei fesztiválja Budapesten, a Hungexpo területén. Az Indoor fesztivál elnevezésű háromnapos év végi rendezvényen a legnépszerűbb hazai együttesek lépnek fel az Akkezdet Phiaitól a Magna Cum Laudén keresztül a Punnany Massifig. Bővebb infó: http://www.indoorfesztival.hu

Győrben a Négy Évszak Fesztivál részeként kerül sor az adventi fesztiválra. A Széchenyi téren áll a város karácsonyfája és betleheme, a Győri Nemzeti Színházban és egyéb helyszíneken pedig a kulturális programok zajlanak. December 17-én a Kiev City Balett a Hattyúk tavával lép fel a Rába-parti városban - ezt az előadást vétek kihagyni! A könnyebb műfajokat többek közt a Fortissimo Jazz Orchestra, a Momentán Társulat és Szekeres Adrienn képviseli, december 12. és 14. között pedig a Boogie Fesztiválra kerül sor.
Bővebb infó: http://programs.gyor.hu/cikk/4_evszak_fesztival.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.