Deáki Tímea párterepauta párterápia szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Deáki Tímea, párterepauta, hetero- és homoszexuális párkapcsolati problémák megoldásában nyújt hatékony segítséget egyéneknek és pároknak.
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mikorra érett egy ember igazán? Mikor jelenthető ki valakiről, hogy kész van? Sokat tépelődtem ezen, amikor egy-egy változás következett be az életemben. Két markáns dolgot tudok kiemelni magammal kapcsolatban: mindig, folyamatosan tanulok valamit, s legfontosabb számomra az emberek közötti békés kommunikáció.
Csak néhány éve – mikor már legalább száz interjún voltam túl, mint újságíró – jutottam arra a felismerésre, hogy az emberek magukra vannak hagyva a problémáikkal. Szeretnék, de nem tudják a módját, hogy miként is kérhetnének segítséget. Fiatal felnőtt korom óta vagyok az emberek lelki társa, s nagyon sokáig nem tudtam, hogy már rég a hivatásom űzöm. Felvillanyoz, amikor részese vagyok az egyén fejlődésének, mikor hagyja és élvezi, hogy a tükör, amit adok, nem csak a félt valóságot, de a tényleges megoldást is adja. Hiszem, hogy a gyengeség felvállalása tesz igazán erőssé. Jó érzés megélni, mikor a hozzám fordulók élete új irányt vesz, s büszkék az elért sikereikre. Akkor még nem tudják, hogy mindent ők oldanak meg, persze egy kis iránymutató segítséggel. Végzett párkapcsolati trénerként, mediátorként és life coachként olyat adhatok és adok az embereknek, ami továbblendíti őket egy nem kedvelt időszakon, s így új tapasztalatokkal és fejlődési lehetőséggel gazdagodhatnak. Célom, hogy az útkeresésben elakadt, egy bizonyos élethelyzetben kérdéseket feltevő egyéneknek, pároknak adjak olyan kulcsot a kezébe, amit már rég tartanak, de még nem tudnak róla.
Hetero- és meleg-párkapcsolati elakadással, egyéni fejlődési kérdésekkel (coaching) és konfliktuskezelési problémákkal (mediáció) is fordulhatsz hozzám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.