Nőies hátizomra vágysz? – így csináld!

hátizom edzésprogram testmozgás Nagy Amarilla edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges testhez nem csak a kart és a popsit kell edzeni – erős, terhelhető hátizmokra mindig szükség van. Nagy Amarilla, az Ez zsír! aerobikedzője nemrég megmutatta, hogy az irodában milyen gyors és könnyű gyakorlatokkal mozgathatod át a hátizmaidat, ezúttal pedig azt mutatja meg, hogyan erősítheted ezt a testtájat. 

Melegíts be!

A hátizom edzése előtt mozgasd át magad alaposan. Végezz el néhány gerincgördülést, nyújtsd meg a hátizmokat – itt korábban már mutattunk néhány gyakorlatot.

Erősítsd a vállakat!

Állj egy méterre a széktől, törzsdöntéssel támaszkodj a támlájára, de ne terheld rá a teljes testsúlyodat. Enyhén hajlítsd be a térdeket, majd lassan emeld a fül mellé a nyújtott jobb kart. Arra figyelj, hogy a kar és a törzs egy vonalban maradjon. Lassan engedd vissza, majd jöhet a bal kar. Végezz el karonként 30 emelést.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mire jó?

A gyakorlat szépen formálja és kerekíti a vállizmokat, amikre nagy hangsúly kerül majd a nyári, ujjatlan trikók időszakában. Ezen kívül a gerinc melletti mély hátizmokat is edzi. 

Lapockazárás karemeléssel

Még mindig támaszkodj finoman, legyél távolabb a széktől, enyhén hajlított térdekkel. Ezúttal nem felfelé, hanem oldalra emeld a karokat. Támaszkodj a jobb karral, a balt pedig lassan emeld oldalra, amíg párhuzamos a talajjal, majd engedd vissza. Koncentrálj arra, hogy a lapockádat végig közelítsd a gerincoszlophoz. Végezz el oldalanként 40 emelést.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mire jó?

A lapockazáró gyakorlat erősíti a középső háti szakaszt, aminek igen nagy szerepe van a mindennapi tevékenységek végzésében és az egyenes testtartásban. Ha sokat ülsz, ezen izmok erősítése különösen fontos!

Karemelés lábtámasszal

Végül jön egy, a korábbiaknál nehezebb hátizomerősítő gyakorlat. Támaszkodj a jobb lábaddal a székre, egyenes háttal dőlj előre, majd emeld meg a nyújtott karokat a fül mellé. Lassan hajlítsd a karokat, és húzd le a könyöködet derékszögbe a test mellé. Innen nyújtsd ki ismét a karokat – végezd el 30x a gyakorlatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mire jó?

A gyakorlat végzése közben figyelni kell az egyensúlyodra, így fejlődik a koordinációs képességed. Ez az edzés remekül megdolgoztatja a medenceizmokat is.

Ne hagyd ki a nyújtást!

Az edzés végén fontos, hogy alaposan megnyújtsd a hátizmokat – korábban itt már megmutattuk kedvenc nyújtó gyakorlatainkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.