Egy félénk nő átalakulása - ezt kapta Erika anyák napjára

Takács Nóra Fashion donor Kurucz Nikolett Átalakít a Jónő Team Kántor Katalin Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erika különleges, anyák napi átalakításon járt nálunk. Lányai küldték el a nevezési lapját, majd amikor kiderült, hogy őt választottam - kis túlzással -, a vonatállomásig tuszkolták, hogy legyen mersze meglátogatni minket. No, nem azért, mintha tőlünk félt volna, egész egyszerűen mostanában nagyon csendes, visszavonult, vidéki életet él, édesanyját ápolja évek óta.

Mikor belépett az ajtón, olyan ijedt volt, hogy mi is megszeppentünk tőle, azt hittük, valami nagy baj van. Aztán beszélgetni kezdtünk és kirajzolódott a története előttünk, és megértettük visszafogottságának okát. Erika 60 éves, ötszörös nagymama, férjével elváltak. Évek óta ápolja beteg édesanyját, akihez időközben hazaköltözött, hogy mindenben a segítségére legyen. Gyermekei rég felnőttek, saját családot alapítottak, így Erika mindennapjait csöndes szeretetben édesanyjával tölti. Régi álma volt, hogy sok állata legyen, és ez most végre teljesült: van ló, szamár és kecske is a háznál. Igaz, csak saját örömére tartja őket, mint mesélte: "Holló, a ló csak azért van, hogy sétálgasson a kertben és hagyja magát simogatni, a szamár pedig azért kell, hogy a ló ne érezze magát egyedül.” Én is nagy állatbarát vagyok, szóval ezzel a mondattal örökre belopta magát Erika a szívembe.

Mióta vidékre költözött nincs sok ideje magára. Így különösen izgalmas,és mondhatni új dolog volt számára, hogy kisminkeltük, megcsináltuk a haját és szép ruhába bújtattuk. Körömlakkozáskor például azt mondta, hogy "mikor jön a kerti szezon, a kezemet mindig dugdosom, mert csúnyák a körmeim a földműveléstől.” No, most viszont szépen kicsinosítottuk neki mind a tíz körmét. :-) Szinte magára sem ismert, amikor belenézett a tükörbe az átalakítás után. Csak ennyit mondott csendesen: ez nem is én vagyok.

/1404/Erika2014429165432

Niki olyan frizurát készített neki, amit könnyedén tud majd a jövőben is kezelni. "Erika életvitelében eddig nem játszott hangsúlyos szerepet a szépségápolás, hiszen rengeteg egyéb teendője van a ház körül. A haját megmostam, színező habbal frissítettem a színét, érett hajra való pakolással energetizáltam, majd pedig nőies, életviteléhez igazodó frizurát vágtam neki."

Oscart nagyon megindította Erika története és a körülmény, ahogyan találkozott a teammel. "Amúgy is, de valahogy most még nagyobb szeretettel kezdtem bele a 'birizgálásba'... Az arctisztítás után a csodakrémmel energetizáltam, feltöltöttem bőrét,hogy még ragyogóbb legyen. Majd egy ultrakönnyű alapozással folytattam. Finoman csak a T-zónát púdereztem. Mivel nem nagyon sminkeli magát, ezért földszínekkel emeltem ki a szeme színét, szempilláit dúsítottam. Szemöldökét picit élénkítettem a hajszínéhez. Az orcáinak egészségtől kicsattanó hatását barackos arcpírral értem el. Ajkát mályvás árnyalatú ajakrúzzsal festettem ki."

/1404/Erika2014429165514

Ruha: MOHITO, Kabátka: PROMOD, Karkötő: LAONI BY LAONI LA STORE, Szandál: H&M

A Fashion Donor szebbnél szebb ruhákkal készült a találkozóra. "Eleinte nagyon csendes volt, majd mikor látta és érezte is, hogy nyugodt szívvel megnyílhat nekünk, akkor mesélt arról, hogy mit változtatna magán. Mikor újabb és újabb ruhákat próbált fel, melyeknek élénk színe és alkatának megfelelő szabása volt, szinte ragyogott. Nem is meglepő, hiszen egy olyan embert ismerhettünk meg személyében, akinek jár a boldogság!"

/1404/Erika2014429165719

A fotózás eleinte kicsit nehézkesen ment, hiszen Erika nagyon nem volt hozzászokva, hogy mindenki vele foglalkozik, mindenki őt nézi, figyeljük minden mozdulatát. Kata persze profi fotós, és sikerült feloldania Erika gátlásait, így nagyon szép képek készültek szerencsére. Mi nagyon büszkék voltunk rá, hogy így a bizalmába fogadott minket, és engedte, hogy megszépítsük, kicsit jobban megismerjük. A végére már egészen megszokta a nyüzsgést, de azért látszott rajta, hogy nem bánja, amikor vége lett és indulhatott haza az anyukájához, akinek ezúton is jó egészséget kívánunk! Reméljük, hogy azért szép emléke maradt az átalakításról, rólunk és hogy hamarosan rátalál a szerelem ismét, mert ha valaki, akkor ő nagyon megérdemli, hogy boldog legyen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.