Daniella és Tamás esete a hallal

Forrás: Thinkstock -
esküvő szántó daniella fogyás főzés Kezdj új életet hal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sok fárasztó edzéstől megéhezve a Vitalteam tagjai egy kis főzőcskézésre invitálták a remek ütemben fogyó Daniellát.

A menü természetesen csakis az egészséges táplálkozást szolgáló étel lehetett, így a bőséges fehérjetartalommal bíró, de a szervezetet mégsem terhelő gombás halkülönlegességre esett a választás. Mivel honfitársaink éves halfogyasztása - 2 kiló - elenyészőnek mondható az egészségi szempontból is indokolt 32 kilós európai átlaghoz képest, a Vitalteam ezzel az étellel is igyekszik orientálni az életmódváltásban gondolkodókat. Mivel a csapat tagjai a horgászsportban nem jeleskednek, beszereztek egy nagy adag fagyasztott tengeri halfilét, amit aztán egy speciális recept szerint készítettek el. A hal egyébként az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, ezért érdemes a diétába beilleszteni a különböző halételeket.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A csapat összeszokott egységként működött együtt: miközben Péter remek életmódtanácsokat adott, Daniella ördöngős ügyességgel tisztította a gombát. Tamás megpárolta a kiolvasztott és besózott-fűszerezett halakat és a kissé megpirított gombaszeleteket az apróra vágott petrezselyemmel együtt ráborítva máris lehetett tálalni. Némi citrom rácsepegtetése után jóízűen fogyasztották el a közösen készített egészséges menüt.

Megmutatjuk azt is, milyen egészséges köretet válassz kedvenc húsaidhoz, halaidhoz.

Gombás halfilé (1 adag):

Hozzávalók: hekk (fagyasztott) 120 g, csiperkegomba 45 g, repce- vagy napraforgóolaj 10 ml, búzaliszt 10 g, só, feketebors, citromlé, friss bazsalikom és zöldpetrezselyem

Elkészítés: A halat felengedés után sózzuk, citromlét csöpögtetünk rá. Teflonserpenyőben, kevés olajon hirtelen mindkét oldalán elősütjük és egy lefedhető lábasba tesszük. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, a maradék olajon félpuhára pároljuk, miközben ízesítjük bazsalikommal, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyem zöldjével és sóval. Amikor a gomba félig puha, a halszeletekre halmozzuk és lefedve együtt készre pároljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítjük.

Tápanyagtartalom:

Energia kJ/kcal: 1009,56 kJ/241,5 kcal

Fehérje (g): 25,14 g

Zsír (g): 10,99 g

Szénhidrát (g): 10,22 g

Koleszterin (mg): 56,4 mg

Élelmi rost (g): 1,26 g

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.