Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják ajvár Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem! 

Az ajvár szerb eredetű paprikakrém, bár a neve török. Hallottuk már, hogy ezt nevezik a vegák tatárbifsztekének vagy a szegények kaviárjának is. Szerintünk nem kell semmihez hasonlítani ezt az egészséges finomságot. Pirítósra kenve a legelterjedtebb, de húsok, levesek, mártások vagy salátaöntetek ízesítésére is kiváló. Jó étvágyat!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

2 db padlizsán
6 db kápiapaprika
1 db hegyes erős paprika
4 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma

bors

A paprikákat megmossuk, tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor itt-ott feketedik, akkor kész, kivesszük és lehúzzuk a bőrüket. A paradicsomot is meghámozzuk - ha forró víz alá tartjuk, utána könnyedén lejön a bőre. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és kis olajon megpirítjuk. A padlizsánokat megmossuk, felszeleteljük, és felkarikázva olívaolajon megsütjük. (Ne tegyünk túl sok olajat a padlizsánszeletek alá, mert beszívja!) A megsült szeleteket hámozzuk meg. Egy lábosba tesszük a padlizsánt, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a felaprított fokhagymagerezdeket. Kb. 15-20 perc alatt összerottyantjuk. Majd levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük. Utána egy dobozba rakjuk, jól kihűtjük, és pirítóssal tálaljuk.

Kihívás teljesítve: így párosítottuk a csirkét csicseriborsóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140625-unokaink-is-fozni-fogjak-grillezett-csirke-csicseriborso-salataval.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n!UFF--Tonhalsaláta gazdagon - így turbózd fel a népszerű fogást!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140618-unokaink-is-fozni-fogjak-ez-a-tonhalsalata-gazdagon-receptje.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n!UFF--Könnyű és finom nyári desszert - ez a mentás túróbonbonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140611-unokaink-is-fozni-fogjak-mentas-turos-bonbont-keszitunk.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n! UFF--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.