A legfinomabb tésztaszószok – nem csak hétköznapokra

szósz ebéd Vacsora család tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tészta az egyik legkreatívabb étel – amellett, hogy számos fajtája létezik, a rájuk kerülő szószoknak csak a képzelet szabhat határt. Ráadásul pillanatok alatt elkészül a legbonyolultabb kreáció is. Íme, a három legfinomabb tésztaszósz - nem csak hétköznapokra.

Csípős paradicsomos tésztaszósz

Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg húsos szalonna, 1 db csípős paprika, bazsalikom (friss), só

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: Mosd meg a paradicsomokat, és dobd őket forrásban lévő vízbe néhány másodpercre. Miután kivetted őket a vízből, húzd le róluk a héjukat (ezt a művelet megspórolhatod akkor, ha konzerves hámozott paradicsomot veszel), majd kockázd fel őket. Közben forrósíts fel olajat serpenyőben és a feldarabolt szalonnát dobd bele. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és párold meg. Ha megvagy, dobd bele a felkockázott paradicsomokat is és lassú tűzön főzd egy órán át. Ha elkészült, törd át, tegyél bele ízlés szerint csípős paprikát é sűrítsd be. Ízesítsd sóval, a végén pedig add hozzá a felaprított friss bazsalikomot.

TIPP

Tálald penne tésztával és egy kis parmezánnal.

Tejszínes, gombás-cukkinis feltét

Hozzávalók: 10 dkg felkockázott bacon, 1 közepes fej hagyma, 25 dkg gomba, 1 nagyobb méretű cukkini, 1 evőkanál olaj, fél teáskanál szárított oregánó, fél teáskanál szárított bazsalikom, 1 dl tejszín, só

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: A szalonnakockákat süsd ropogósra, majd add hozzá a felaprított hagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit is. Szórd meg a szárított zöldfűszerekkel, sózd meg kedved szerint, és párold puhára a zöldségeket. Öntsd nyakon a tejszínnel, forrald fel a szószt.

TIPP

Tálald farfalle (pillangó- vagy masni) tésztával

Avokádós-tonhalas tésztaszósz

Hozzávalók: 10 dkg tonhalkonzerv, 1 db avokádó, 2 db gombakonzerv (friss is jó), 1 gerezd fokhagyma (aprítva), 10 db olajbogyó, 150 ml főzőtejszín, 1 ek napraforgóolaj, 2 kávéskanál só, bors, majoránna, bazsalikom, petrezselyem ízlés szerint, 100 g füstölt sajt (reszelt), fél csokor snidling

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: Tedd a tonhalkonzervet olajostul egy wokba, és add hozzá a felkockázott avokádót. Miután kevergetés mellett kicsit átpirultak, egy krumplinyomóval törd kissé át. Add hozzá a gombát és az olívabogyót és pirítsd tovább. Fűszerezd sóval, fokhagymával, borssal, majoránnával, bazsalikommal és petrezselyemmel, majd öntsd hozzá a tejszínt is. Forrald össze az egészet és már kész is!

TIPP

Tálald szélesmetélttel és reszelt füstölt sajttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.