Sikertörténet: 107 kilóról fogyott izmosra Klaudia

diéta fogyás sikertörténet edzésterv fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyáshoz hihetetlen akaraterő és kitartás kell – vallja a 21 éves Klaudia, aki több mint 40 kilótól szabadult meg az utóbbi hónapokban. A fiatal lány teste látványos változáson ment keresztül, ezzel pedig Klau élete is teljesen átalakult. Következzen most az ő története.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

A 21 éves szentesi lány 2012 novemberében döntött úgy, hogy változtat az életén. "Világ életemben kövér gyerek voltam. Ahogy az lenni szokott, engem is csúfoltak, bántottak az iskolában a súlyom miatt. A genetika is közrejátszott a testem alakulásában, de őszintén szólva sosem figyeltem, mit eszek és mit nem. 2012 novemberében 107 kilót mutatott a mérge nyelve. Ám egyik nap megláttam a tévében Gáspár Evelint, aki előtte fogyott rengeteget, és úgy gondoltam, ha neki sikerült, akkor nekem is fog."

Forrás: Facebook/Nincs lehetetlen

A fiatal lány azonnal döntött: változtatni akar. Másnaptól kezdve naplót vezetett az étkezéseiről, minden nap leírta, mit evett. Ezen kívül persze volt még munkája bőven. "Elhatároztam, pontosan hány kilót akarok fogyni, és tudtam, hogy sokat kell ezért tennem. Magamtól kezdtem el mindent, és bár a szüleim végig támogattak, egyedül csináltam mindent. 107 kilósan még igen nehéz volt sportolni, így nem sportolhattam akármit. A diéta mellett az elején sokat sétáltam, otthon tornázgattam, majd előkerült a hulahoppkarika, illetve 20-30 perceket már kocogni is tudtam. Az étkezésemet is gyökeresen átalakítottam: a kenyérféléket teljesen elhagytam, az üdítőket sima vízre cseréltem, köretnek rizst, kölest, párolt zöldséget fogyasztottam. Puffasztott rizst, gyümölcsöket nassoltam, és összeállítottam magamnak az internet segítségével egy étrendet. Reggelte tojást ettem, illetve gyümölcsöket. Ebédre általában rizst főztem egy kis natúr hússal, a vacsora pedig saláta volt vagy párolt zöldség."

Forrás: Facebook/Nincs lehetetlen

Természetesen Klaudia fogyókúrájában is voltak mélypontok, de ezeken mindig sikerült átlendülnie. "Az elején iszonyúan nehéz volt. Vonzottak a hizlaló kaják, és nagyon sokszor fel akartam adni. Volt jó pár mélypontom, de a szüleim erőt adtak. A fogyás egy hónap múlva indult be, és szépen elkezdtek leolvadni rólam a pluszkilók."

Klaudiának már komoly tervei vannak a fogyásával, és azzal, hogy mélyen beleásta magát az egészséges életmód világába. "2013 ősze óta járok konditerembe, mert bár elégedett vagyok azzal, hogy 65 kiló körül mozgok, szeretnék fittebb, izmosabb lenni. Maximum 1-2 kilót kéne már csak leadni, szerintem ez épp elég lenne. Az étkezésemre továbbra is figyelek. Néha rámjön az evési kényszer, de havonta egy napot megengedek magamnak, hogy azt egyem, amit csak akarok. A hamburger, a pizza és az édességek nagyon hiányoznak, de már nem kockáztatok. Ha megkívánom a csokit, akkor délig eszek egy kis darabot, és diabetikus dolgokat. A környezetem nagyon örült a változásnak, sokan dicsérnek, ez pedig nagyon jólesik. Vannak, akik látva a hihetetlen változást, tőlem kérnek segítséget. Ennek nagyon örülök, épp ezért most azon gondolkodom, hogy a közeljövőben mindenképp valamilyen mozgással és egészséges életmóddal kapcsolatos szakmát választok" – mesélte Klaudia a Life.hu-nak.

Forrás: Facebook/Nincs lehetetlen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.