Óriási pianínó, gigantikus hal - amikor az építész keze megszalad

Forrás: www.facebook.com/NationalFisheriesDevelopmentBoard -
kanna zongora hegedű építészet tea hal épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ tele van különcökkel, miért lenne ez másképp az építészek körében? Az, aki kedveli a különleges formákat, az extravagáns megoldásokat, arra törekszik, hogy maradandót alkosson. Egyeseknek sikerül is.

Pianínó Ház, Kína

A zene inspirálta azt a pianínót illetve hegedűt ábrázoló házat, amit a kínai Hefei Egyetem tanulóinak egy csoportja tervezett. A Huainan városában található különleges épület két részből áll: a hegedű formájú épületrész teljes egészében üvegből készült és egy mozgólépcső található benne, ez a bejárat ugyanis a főépületbe, azaz a zongorába. A billentyűs hangszer teteje tetőteraszként működik, így a Pianínó Ház látogatói több időt tölthetnek a szabadban.

Kansasi Városi Könyvtár, Egyesült Államok

Drámai külseje okán a kansasiek nagy kedvence lett a város könyvtárának garázsa – a hatalmas könyvespolcot idéző épületegyüttes egyes darabjainak megformázásáról a város lakói dönthettek: A Gyűrűk Urát, a Rómeó és Júliát vagy Huckeberry Finn kalandjait is választhatták – mégiscsak ők mennek el nap mint nap a furcsa homlokzat előtt.

Nemzeti Halászati Fejlesztési Igazgatóság, India

A kormányzati szerv feladata a halászati iparág és kereskedelem szabályozása. A tervezők azonban nem egy unalmas irodaházat képzeltek el, egy érdekes csavarral valóságos turisztikai desztinációvá tették az épületet, aminek alapötletét egyébként egy barcelonai szobor adta. Az egyedülálló, négyemeletes irodaépületet 2012-ben nyitották meg.

Forrás: www.facebook.com/NationalFisheriesDevelopmentBoard

Meitan Teamúzeum, Kína

A Guizhou tartományban megépült teamúzeum a hazai zöld tea tiszteletére épült. A főépület külseje teljes egészében megegyezik a hagyományos kínai agyagkanna formájával, míg a melléképület egy teáscsészét imitál. Az épület magassága eléri a 73 métert, és a The Guardian szerint, ha a teljes konstrukcióba teát töltenénk, akkor több mint 28 millió litert fogyaszthatnánk az élénkítő italból.

Forrás: www.skyscrapercity.com

Longaberger Társaság székháza, Egyesült Államok

A kosárfonás nagymogulja, a kézműves kosárfonás amerikai birodalmának alapítója, Dave Longaberger agyszüleménye ez a nem mindennapi épület Ohióban. A Longaberger Társaság székháza hét emeletes és csupán a kosár füle 1500 tonna. A cég juharfából készült kosarakat és egyéb kézműves termékeket árul. Amikor Dave Longaberger meghalt, a lánya megvétózta, hogy bárhol másutt a világon még egy hasonló kosár alakú épületet emeljenek.

Forrás: Facebook.com/The Longaberger Company

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.